Lifestyle > Mozaik

Lični treneri otkrili CAKE za MRŠAVLJENJE: Jednostavno do linije iz snova i ravnog stomaka

Ukoliko želite da izgubite na kilaži, ovi fitnes saveti će vam biti veoma korisni

Autor: K1 info/Wanted.rs

12/08/2023 > 21:17

podeli vest:

Lični treneri otkrili CAKE za MRŠAVLJENJE: Jednostavno do linije iz snova i ravnog stomaka
Foto: Pixabay.com


Rad sa ličnim trenerom nije jeftin, pa mnogi traže savete o zdravlju i kondiciji na društvenim mrežama, a ove informacije možda nisu uvek tačne.

The Sun je razgovarao sa nekoliko ličnih trenera i stručnjaka koji su podelili nekoliko jednostavnih saveta kako bi vas motivisali da ostvarite svoje ciljeve u vezi sa zdravljem i fitnesom ove godine.

Saveti za gubljenje težine

Pijte više vode i šetajte. Veći nivo aktivnosti će vam pomoći da izgubite težinu i da se osećate sito uz puno vode. Osim toga, vaša koža će zablistati, imaćete puno energije, ali i zadržati osećaj sitosti i nećete želeti da posežete za dodatnim grickalicama!

Foto: Pixabay.com

 

Podešavanje alarma. Ako mnogo sedite, postavite alarm na mobilnom telefonu da protegnete noge i nekoliko puta dnevno prošetajte kratko od 10 do 20 minuta.

Fokusirajte se na vreme kada jedete. Umesto da odmah pređete sa brze hrane na salate i slično, prvo se fokusirajte na jelo u roku od osam sati i vežbajte povremeni post. Kada usavršite taj deo, onda možete da se fokusirate na ishranu i birate zdraviju hranu.

Obratite pažnju na svoj menstrualni ciklus. Žene često imaju veći apetit tokom "onih dana u mesecu" i manje volje za vežbanjem. Tokom ovih dana pokušajte da održite svoju težinu umesto da je izgubite, a nakon toga ćete biti motivisani za vežbanje i moći ćete da se posvetite svom cilju.

Izračunajte koliko kalorija treba telu. Dve nedelje pratite koliko kalorija je potrebno vašem telu da bi normalno funkcionisalo. Ako izgubite težinu tokom ovog perioda, moraćete da ponovite ovaj proces. Ako niste smršali, onda možete da jedete 200 do 300 kalorija manje dnevno da biste smršali.

Saveti za ravan i oblikovan stomak

Trbušnjaci se prave u kuhinji. Obroci sa smanjenim unosom šećera će svakako pomoći u postizanju ravnijeg stomaka.

Foto: Unsplash.com

 

Obratite pažnju na svoje držanje. Držanje utiče na to koliko vam stomak izgleda ravno. Pokušajte da nagnete karlicu napred kada ste uspravni da vam donji deo stomaka ne viri.

Uvlačenje trbušnih mišića. Ovo je nešto što možete da radite svaki dan, a sve što treba da uradite je da angažujete mišiće stomaka, koji su odgovorni za zatezanje abdominalnog dela, i da zadržite taj položaj 15 sekundi. Vremenom možete povećati vreme.

Eliminišite hranu zbog koje se osećate naduto. Bez obzira koliko volite ovu hranu, ona vam ne čini ništa dobro.

Ostavite komentar