Lifestyle > Mozaik

Pitanje svih pitanja: Kako da POTAMNITE, a NE IZGORITE?

Poštedite sebe crvenila, bola, ljuštenja kože i ružnih fleka po ramenima i dekolteu

Autor: K1 info/ vest-online.com

22/07/2023 > 07:52

podeli vest:

Pitanje svih pitanja: Kako da POTAMNITE, a NE IZGORITE?
Foto: Freepik.com


Jedan od najboljih načina da dobijete lepu bronzanu boju kože jeste da se postepeno i pametno izlažete suncu i da uživate u upijanju vitamina D. U protivnom, dobićete opekotine, kao i oguljenju i prošaranu kožu.

Sunčanje sa prirodnim uljima je najzdravija opcija, ali morate da poštujete neka osnovna pravila.

Da bi vaša koža lakše i bolje dobila lepu tamniju nijansu važno je da je dobro pripremite. Pilinzi su tu ključni. Pre nego što nanesete neka od ulja vaša koža bi trebalo da bude u potpunosti čista. 

Preporučuje se samo po 10-15 minuta sunačanja za svaku stranu tela. Počnite postepeno, a posebno budite pažljivi ukoliko imate svetao ten. Sačekajte da dobijete prvu boju, pa onda počnite sa uljima.

Jedno od najboljih ulja za brže tamnjenje je ulje od lešnika. Sadrži vitamin E i koža ga jako brzo upije.

Kokosovo ulje se preporučuje prvenstveno onima sa osetljivom kožom, koji žele da što brže dobiju bronzanu boju. Pažnja - druga ulja, mogu čak i da pogoršaju stanje kože kod ovih osoba.

Poznato vam je,  da maslinovo ulje dobro deluje kada je u pitanju brže tamnjenje. Novi super trik je da ga pomešate sa malo čistog soka od šargarepe za tamniji ten i tinkturom joda, da biste spriečili eventualne opekotine.

Ulje avkoada se preporučuje onima sa suvom kožom, dok ulje od pšeničnih klica može da ublaži posledice sunčanja - bore, linije na koži, probleme s pigmentacijom.

Ekstrakt zelenog čaja su, ipak je najbolji u sprečavanju opekotina od sunca. Omekšava kožu, pored boje, koju jednim delom, zahvaljujući njemu dobijate, on vas štiti od šetetnih efekata UV zraka. Najbolje bi bilo da ga mešate sa nekim od navedenih ulja za najbolji efekat.

Ostavite komentar