Lifestyle > Mozaik

Prešao igricu: Napio se NA RAČUN FIRME - pa je TUŽIO zbog oštećenja mozga

Zaposleni su navodno podsticani da piju alkoholna pića u svakom pabu što je brže moguće, kako bi pobedili u igri

Autor: citymagazine.danas.rs

26/08/2022 > 22:53

podeli vest:

Prešao igricu: Napio se NA RAČUN FIRME - pa je TUŽIO zbog oštećenja mozga
Foto: Pexels.com


Svi znamo za one najčudnije priče kad zaposleni pokuša da na neki dovitljiv način tuži i izmuze iz svoje firme lepu svotu novca. Jedan Britanac je izgleda prešao igricu, s obzirom na sulud razlog zbog kog je tražio odštetu, prenosi City Magazine.

Britansku kompaniju PWC je tužio zaposleni zbog povrede koju je zadobio na događaju, a koji je organizovala kompanija. Jednostavnije rečeno, na tim bildingu.

“Financial Time” piše da Majkl Broki, zaposleni u PWC, tvrdi da se povredio tokom “pub golfa” koji je za svoje zaposlene organizovala kompanija.

Ceo koncept je zamišljen kao “izlet” po lokalnim pabovima koji je zamišljen kao igranje golfa, ali umesto obilaženja rupa po terenu, zaposleni obilaze pubove. Ova “sportska disciplina” je poznata i kao “pub crawl” i često se sprovodi na momačkim večerima.

Zaposleni su navodno podsticani da piju alkoholna pića u svakom pabu što je brže moguće, kako bi pobedili u igri.

Foto: Unsplash.com

 

Broki je tvrdio da je događaj “podsticao preveliku konzumaciju alkohola” i da je to rezultiralo time da je “imao oštećenje mozga jer je bio toliko pijan da se nije sećao šta se dogodilo nakon 22 sata”.

Normalan čovek nakon ovakvog iskustva uzme dan ili dva slobodno, da bi se upristojio malo. Ovaj 28-godišnjak je uzeo bolovanje, i šest meseci odsustva sa posla kako bi se oporavio.

Sad od kompanije traži 200 hiljada funti odštete i optužuje firmu za nemar prema radnicima.

- Kao odgovoran poslodavac, predani smo pružanju sigurne, zdrave i inkluzivne kulture za sve naše zaposlene. Takođe očekujemo od svih koji posećuju društvena događanja da budu odgovorni i da se brinu za vlastitu sigurnost i sigurnost drugih - objasnili su iz kompanije.

Sudski postupak je i dalje u toku.

Ostavite komentar