Lifestyle > Mozaik

KLIMA NE HLADI kako treba: Evo 4 TRIKA kako da PRAVILNO OČISTITE ovaj uređaj

Ako ste isprobali sve navedene savete, a ona i dalje ne radi kako treba, možda je vreme da pozovete stručnjaka

Izvor: K1info/telegraf.rs

28/06/2023 > 19:01

podeli vest:

KLIMA NE HLADI kako treba: Evo 4 TRIKA kako da PRAVILNO OČISTITE ovaj uređaj
Foto: Pixabay.com


Došlo je vreme da klima uređaje ponovo palimo, ali kako ih dugo nismo koristili neophodno ih je očistiti. Naravno, uvek možete da pozovete profesionalca, a možete i sami, u kućnoj radinosti osvežiti ovaj sve važniji uređaj.

Evo 4 stavke koje je potrebno da uradite:

1. Očistite ili zamenite filter

Filter je jedan od najvažnijih delova klima uređaja, jer uklanja prašinu i prljavštinu iz vazduha. Isperite ga toplom vodom i blagim deterdžentom da biste ga očistili, ali ako je oštećen ili istrošen, zamenite ga novim.

2. Zavojnice

Zavojnice pomažu u hlađenju vazduha. Namotaji koji su prljavi ili puni prašine neće pravilno funkcionisati i smanjiće efikasnost jedinice naizmenične struje. Koristite usisivač sa nastavkom četke da biste ih očistili.

3. Odvodna linija

Odvodna linija pomaže u uklanjanju vode iz klime, a ako je začepljena, može dovesti do curenja. Da biste je očistili, sipajte mešavinu izbeljivača i vode, pa isperite vodom.

Foto: Unsplash.com

 
4. Obrišite spoljašnjost

Spoljašnjost klima uređaja takođe može postati prljava tokom vremena, pa je na nekoliko meseci obrišite vlažnom krpom.

A ako ste isprobali sve navedene savete, a klima uređaj i dalje ne radi kako treba, možda je vreme da pozovete stručnjaka. Takođe, ukoliko se iz uređaja čuje se čudna buka, jedinica ne duva hladan vazduh ili neće da se uključi, obavezno ih zovite.
 

Ostavite komentar