Slobodno vreme > Mozaik

Danas POČINJE LETO: Obavezno URADITE ove DVE STVARI i sreća će da vas prati cele godine

Srećan nam početak leta. Da nam bude dugo, sunčano i bez kiše

Izvor: K1info/kurir.rs

21/06/2023 > 10:33

podeli vest:

Danas POČINJE LETO: Obavezno URADITE ove DVE STVARI i sreća će da vas prati cele godine
Foto: Pixabay.com


Leto 2023. godine počinje u sredu, 21. juna u 16 časova i 57 minuta, a završiće se u petak, 23. septembra, u 8 sati i 50 minuta.  Danas je 172. dan u godini (po Gregorijanskom kalendaru), a do kraja 2023. preostaće još 193 dana. 

Ovo leto trajaće 93 dana, 15 sati i 52 minuta i ako je neka uteha, to je najduže godišnje doba – bar kalendarski. 

Istog dana, u isto vreme, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje zima. Obdanica će biti najduža, a noć najkraća.

Prema starim običajima današnji dan treba iskoristiti za početak svega onoga čemu težimo, i uspeh će nam biti zagarantovan.

Naime, pre pojave hrišćanstva, ljudi su poštovali prirodu i proslavljali dolazak leta kao dan sunca, vatre i početak novog ciklusa. Zato na dan kada počinje leto treba da počnemo sve ono čemu težimo. Zato, sve što još niste počeli, a planirali ste, započnite i biće uspešno, sasvim sigurno. Dakle, ako želite da smršate, onda je danas pravo vreme za početak dijete.

Na dana kada dolazi najtoplije godišnje doba, potrebno je obnovititi garderobu. Onu staru, koju niste nosili prethodnih godinu dana, poklonite nekom. Po verovanju, tim činom se otpušta sve ono staro i nepotrebno, a novom odećom se unosi dobra i sveža energija.

Ostavite komentar