Lifestyle > Mozaik

Hoćete da vam KOŽA bude LEPA i SJAJNA? Onda navalite na ove VOĆKICE

Tajna za sjaj vaše kože lica leži u vašoj kuhinji

Autor: K1 info/ zenasamja.me

05/06/2023 > 17:59

podeli vest:

Hoćete da vam KOŽA bude LEPA i SJAJNA? Onda navalite na ove VOĆKICE
Foto: Shutterstock


Ne morate da trošite gomilu novca eura svake godine da biste vašu kožu održali lepom. 

Sve što trebate je da odete do obližnje prodavnice ili pijace. Dajemo vam spisak nekoliko vrsta voća koje će vašoj koži dati sjaj.

Jabuke

Jabuke su jedno od mnogih vrsta voća koje će vašoj koži dati sjaj. I ne samo to, jabuke pomažu koži da se oporavi, a dobre su i protiv akni. Samo u vodu za umivanje uspite nekoliko supenih kašika jabukovog soka  i to će da omekša vašu kožu.  

Avokado

Avokado je voće koje će takođe dati sjaj vašoj koži, naročito ako je suva, jer je odličan hidratant. Izgnječite pola avokada, nanesite pulpu na kožu, ostavite jednu minutu i isperite.

Banane

Banane su odlične za čišćenje lica. Takođe, pomažu da se lice zategne i hidriraju suvu kožu. Izgnječite bananu, nanesite je na lice kao masku. Osetićete kako vam koža postaje zategnutija i sjajnija.

Papaja

Papaja je takođe "čistač" lica, zbog enzima koji ona sadrži. Odlična je za masnu kožu, jer uklanja višak ulja sa kože. Pomaže i u posvetljavanju boje kože i uklanja tamne fleke. Papaja pomaže u lečenju mrlja i osipa. Samo iscedite parče papaje i nanesite na lice ili ispod očiju.

Foto: Freepik.com

 
Breskve

Breskve će vam dati sjajnu kožu, dobru kao instant face lifting. Ne samo da pomaže u čišćenju i toniranju kože, one takođe pomažu u zatezanju mišića lica. Samo ogulite breskvu i unutrašnjom stranom kore nežno masirajte lice. Odmah ćete da osetite kako vam se koža zateže. 

Limun

Limun je dobro poznat po svojoj sposobnosti čišćenja kože. Limun dobro čisti koliko i osvježava kožu. Takođe je odlican kao prirodni izbeljivač, pa će vam pomoći da posvetlite kožu i da uklonite ružne mrlje i tragove akni ili bubuljica.

Ananas

Ananas ima odličan efekat na kožu. On ne samo da čisti i čini kožu mekom, nego i podmlađuje istrošenu i suvu kožu. Ne ograničavajte se samo na vaše lice. Uzmite parče ananasa i utrljavajte ga po celom telu dok se tuširate i odmah ćete se osetiti svežije.

Ostavite komentar