Lifestyle > Mozaik

American Airlines ZABRANIO DETETU sa posebnim potrebama da se UKRCA NA AVION

Američka avio kompania jnije dozvolio porodici da se ukrca na let pošto je osoblju rečeno da njihova 13-godišnja ćerka ima posebne potrebe

Autor: K1 info

17/08/2022 > 07:22

podeli vest:

American Airlines ZABRANIO DETETU sa posebnim potrebama da se UKRCA NA AVION
Foto: Pixabay.com


Porodica je letela Iz Orlanda u Floridi za Ričmond u Virdžiniji preko Šarlota u Severnoj Karolini 6. juna, ali su propustili povezani let zbog dvosatnog kašnjenja u samom startu.

Oni su dobili nova sedišta koja nisu bila jedna do drugog, što je navelo roditelje da se obrate osoblju avio-kompanije i zatraže da sede pored svoje kćerke koja ima posebne potrebe i mogla bi da dobije napad.

Dodali su i da ne žele da sede u zadnjem delu aviona jer je glasniji i više se trese, što bi moglo da izazove napad. Porodica je platila sedišta za prednji deo aviona.

Nakon što je agent na izlazu razgovarao sa kapetanom aviona, porodici je rečeno da im neće biti dozvoljeno da se ukrcaju.

Razgovor sa osobljem je postao oštriji, a otac, koji je odlučio da ostane anoniman, rekao je da je vikao na menadžera koji je "stalno govorio o ostalima". Porodica je potom zamoljena da napusti aerodromsku zgradu.

Foto: Pixabay.com

 

On je dodao da je njegova ćerka imala dva preloma lobanje, dve povrede mozga, polomljena rebra i opekotine pre nego što su je usvojili on i njegova supruga.

Porodica je morala da plati za novi let do Ričmonda. Dodatni troškovi, uključujući smeštaj i vožnju Uberom, iznosili su oko 1.000 dolara.

Aviokompanija im nije nadoknadila nastalu štetu.

Ostavite komentar