Lifestyle > Mozaik

Neobične VEŽBE ZA TRBUŠNJAKE: Dobićete RAVAN stomak i ludo ćete SE ZABAVLJATI

Donosimo vam nekoliko interesantnih saveta eksperata za čvrst i ravan stomak

Autor: K1 info/ zenasamja.me

22/04/2023 > 19:06

podeli vest:

Neobične VEŽBE ZA TRBUŠNJAKE: Dobićete RAVAN stomak i ludo ćete SE ZABAVLJATI
Foto: Shutterstock


U cilju što raznovrsnijih fitnes programa i dosadnih saveta za mršavljenje, eksperti stalno tragaju za interesantnim trikovima, koje će ljudi prihvatiti i usvojiti kao svakodnevni ritual.

Isti ti eksperti tvrde da oblikovanje i toniranje zone stomaka može da bude zabavno i jednostavno. U tim savetima nema klišea tipa: “pijte mnogo vode”, “jedite voće i povrće” ili “ograničite sebi porcije".

Ovo su interesantne vežbe i pokreti koji će vam pomoći da dobijete čvrst i ravan stomak.

Mini sesija trbušnog plesa

Drage dame, ojačajte bočne trbušne mišiće na zabavan način, uz trbušni ples. Evo šta treba da uradite.

Stanite uspravno i cilom svojom težinom se oslonite na levu nogu. Desnu nogu malo izbacite napred i malo ulevo, tako da vam na podu ostanu samo prsti. Podignite desni kuk, a zatim ga spustite. Ako stavite ruku na desnu stranu stomaka, osetićete kontrakcije mišića.

Uradite 20 ponavljanja na desnoj, a onda 20 ponavljanja i na levoj strani. Ovu laganu i delotvornu vežbu možete da radite bukvalno u bilo koje vreme - dok traju reklame na televiziji, dok pričate telefonom, kuvate...

Vežbe za trbušnjake u sedećem položaju

Ovo zvuči primamljivo, zar ne? Sledeće dve vežbe možete da radite dok sedite za kompjuterom ili gledate omiljenu seriju.

Sedite tako da vam zadnjica bude što je više moguće napred na sedištu stolice. Gornjim delom leđa naslonite se na naslon stolice. Stegnite trbušne mišiće i podignite desno koleno, a zatim ga spustite. Uradite 15 ponavljanja desnom nogom i 15 levom.

Sedite na ivicu stolice. Stegnite trbušne mišiće i bez da koristite ruke polako se naginjite nazad dok glavom i ramenima ne dodirnete naslon stolice. Zatim, bez opuštanja mišića, ispravite se u početni položaj.

Zamislite da imate zalepljenu žvaku na naslonu stolice. Dok ste u gostima ili u kafiću/restoranu, zamislite da na naslonu stolice stoji zalepljena žvaka. Tako se nećete naslanjati i bićete primorani da gornji deo tela držite čvrsto i uspravno, pri čemu će se aktivirati vaši trbušni mišići.

Ćišćenje kuće usisivačem i metlicom.

Guranje usisivača napred – nazad odličan je način da vežbate trbušne mišiće bez da to i osetite. Čišćenje metlom takođe je na listi domaćih aktivnosti koje će da preoblikuju srednji deo vašeg tela.

Igrajte tenis

Svako zamahivanje reketom aktivira bočne mišiće, kažu eksperti. Pored toga, trčanje levo – desno je odlična kardio aktivnost koja pokreće celo telo.

Zona stomaka je najproblematičnija za mnoge žene. Veliki broj žena (čak 46% ispitanih) kada se skine u kupaći kostim, najviše se stidi svog stomaka.

Dobra vest je što je višak na stomaku rešiv problem. Treba vam samo želja i posvećenost, ali ovo je već jedna od onih “monotonih” rečenica, koje stalno slušate.

 

Ostavite komentar