Lifestyle > Mozaik

ZABRANILI GA Twitter, Facebook i Instagram: Ko je zapravo Endru Tejt, NAJOPASNIJI ČOVEK NA INTERNETU

Tejt se pojavjuje kao neko ko će muškarcima reći "veliku istinu" o ženama koju niko drugi "ne sme da kaže"

Autor: zadovoljna.nova.rs

21/08/2022 > 10:06

podeli vest:

ZABRANILI GA Twitter, Facebook i Instagram: Ko je zapravo Endru Tejt, NAJOPASNIJI ČOVEK NA INTERNETU
Foto: Youtube PrintScreen


Endru Tejt, bivši kik-bokser koji se proslavio svojim kontroverznim stavovima o muško-ženskim odnosima, banovan je sa Instagrama i Fejsbuka, gde ga je pratilo preko 4 miliona ljudi.

Tejt je svoj "ban" zaradio nakon objavljivanja video-snimaka na kojima priča o udaranju i gušenju žena, sprečavanju njihovog izlaska i uništavanju njihovih stvari – što je direktno kršenje uslova korišćenja ovih dvaju društvenih mreža.

Kosrisnici društvenih mreža u Srbiji, pogotovo oni koji pripadaju generaciji milenijalaca i generacije Z, u prethodnom periodu su često u svom preporučenom odeljku na mrežama mogli da nalete na svojevrsnog gurua za biznis i žene. Ono što je muškarcima nekada bio Hju Hefner, zatim Den Bilzerian, danas je Endru Tejt. 

Britanski influenser se naizgled pojavio iznenada, ali njegova popularnost nije slučajna. U trenutku kada možemo da zapazimo ubrzano širenje i jačanje feminizma na internetu, Tejt se pojavjuje kao neko ko će muškarcima reći "veliku istinu" o ženama koju niko drugi "ne sme da kaže".  

Sadržaj njegovih videa fokusiran na razvijanje samopouzdanja kod mlađih muškaraca u kojima je upakovana mizogenija, poziva ih da se bore protiv feminizama koji „uništava prave muškarce, koji kao da polako izumiru kao vrsta“.

Pod imenom Kobra Tejt godinama se uspešno bavio kik-boksom, ali pravu pažnju je privukao kada je 2016. godine izbačen iz britanskog "Velikog brata" zbog videa u kojem devojku udara kaišem.

Dosad se ta strategija isplatila, u julu je Tejtovo ime pretraženo više od Trampa i Kim Kardašijan, a oko 127.000 članova, o kojih su mnogi dečaci, plaćaju 39 funti kako bi bili deo „Hustler Univerziteta“.

Njegov Instagram ima 4.3 miliona pratilaca i poruke koje šalje su privlačne, pogotovo tinejdžerima koji žele da steknu popularnost, ali ujedno i zabrinjavajuće.

Koliko je on kao ličnost opasan ukazuje i optužnica koja je protiv njega podignuta u trenutku kada su njegovi videli dostizali milionske preglede.

Samoproklamovani guru trenutno živi u Rumuniji, zbog kako kaže "slabih zakonskih regulativa koje se tiču seksualnog nasilja", a u aprilu ove godine optužen je za trgovinu ljudima. 

Rumunsko Odeljenje za organizovani kriminal i terorizam sprovelo je raciju na njegovom imanju u okolini Bukurešta, nakon dojave američke ambasade da je 21-godišnja Amerikanka zadržana protiv njene volje. Rumunske vlasti saopštile su prošle nedelje da je istraga Tejta zbog trgovine ljudima i silovanja i dalje u toku.

Starije generacije mogu lakše da shvate ko je zaista Endru Tejt, ali mladi će poverovati u svaku njegovu reč - a popularnost koju Tejt dobija samo će im biti potvrda da je to put do uspeha u životu.

Ostavite komentar