Lifestyle > Mozaik

Rekli su joj da je PREDEBELA da bi se DRUŽILA: Eni se zainatila i OSLABILA 25 KILOGRAMA

Sada je kvalifikovani personalni trener i počela je da stvara zdrav odnos sa hranom

Izvor: K1info/telegraf.rs

28/03/2023 > 22:17

podeli vest:

Rekli su joj da je PREDEBELA da bi se DRUŽILA: Eni se zainatila i OSLABILA 25 KILOGRAMA
Foto: Instagram Printscreen/annie.howland


Nekada je unosila 5.000 kalorija dnevno i bila nemilosrdno maltretirana zbog svog izgleda, a onda je rešila da promeni način života i izgubila je 25 kilograma.

Eni Haulend iz Južne Australije je počela da se bori sa svojom težinom dok je bila u osnovnoj školi. Ona tvrdi da su je nasilnici nazivali imenima kao što je "kit", što je na kraju dovelo do toga da je previše jela u pokušaju da traži utehu. Zbog svog izgleda, 22-godišnjakinja se priseća da su joj često govorili da je "predebela da bi bila prijatelj sa određenim ljudima".

I njen odnos sa hranom brzo je počeo da uzima danak. U svom, kako sama kaže, "najgorem" slučaju, imala je više od 101 kilogram.

U pokušaju da promeni svoj život, odlučila je da promeni ishranu i režim vežbanja, prvobitno izgubivši 25 kilograma za 12 meseci. Sada na TikToku deli svoju priču i transformaciju u pokušaju da pomogne drugima, a prikupila je 791.000 pregleda.

- Dobijala sam izuzetno gadne komentare o svojoj težini, gde su me ljudi nazivali kitom i govorili da sam debela ili gojazna - rekla je Hauland i dodala:

- Rečeno mi je da sam previše debela da bih bila prijatelj sa određenim ljudima i da ne mogu da nosim majice jer sam prevelika. Sećam se u osnovnoj školi, jedna devojčica mi je rekla da sam predebela da bih trčala u sprintu na 100 metara i od tada sam mrzela svoje telo, kao i kako se osećam.

Haulend bi se pokrivala prevelikom odećom i nije mogla da podnese da se gleda u ogledalu.

- Ovde je počeo moj loš odnos sa hranom, jer sam počela da se izgladnjujem koliko god sam mogla, a zatim da jedem sve što sam mogla da pronađem. Radila bih to tajno u svojoj sobi i osećala bih se tako krivom. Ovo je bilo kada sam definitivno znala da nešto treba da se promeni - rekla je ona.

Haulend tvrdi da je jela do 5.000 kalorija u jednom dahu. Ali pošto je videla svoju fotografiju na žurki kod prijatelja, ostala je utučena.

U 2018. godini odlučila je da promeni svoj nezdrav način života. Ali kaže da nije radila na tom procesu zdravo, često "preterano" vežbajući i ograničavajući se na samo 1.200 kalorija dnevno. Zatim je počela da dobija komentare od drugih koji su rekli da izgleda "nezdravo mršavo".

Zato je odlučila da promeni svoj stav u pokušaju da postane jača, a da i dalje gubi težinu. Sada je kvalifikovani personalni trener i ponovo je počela da stvara zdrav odnos sa hranom, kao i da trenira do pet puta nedeljno u teretani i da diže tegove.

Do danas, Hauland je izgubila otprilike 25 kilograma, sada teži 86 kilograma, pošto je dobila 8,5 kilograma mišićne mase.

- Videla sam da se moje telo pozitivno menja, kako sam počela da dobijam mišiće i sastav mog tela je počeo da se menja. Izgledam mnogo zdravije i jače i osećam se srećno kako trenutno izgledam. Sve u svemu, tako sam ponosna na to koliko sam daleko stigla. Od tada sam bila u mogućnosti da nastavim da postavljam zdravu i jaku građu - rekla je ona.

U snimku Haulend pokazuje svoju sliku pre nego što je smršala uz natpis: "Devojci koja je rekla da sam predebela da bih bila prijatelj sa njom".

 

 

Ostavite komentar