Lifestyle > Mozaik

FENG ŠUI saveti za STICANJE pravih PRIJATELJA

Feng šui, drevna kineska praksa stvaranja harmoničnog životnog prostora, može da se primeni i na koncept prijateljstva

Izvor: K1info

Autor: mojenterijer.rs

26/03/2023 > 17:05

podeli vest:

FENG ŠUI saveti za STICANJE pravih PRIJATELJA
Foto: Freepik.com


U Feng šuiu, stvaranje pozitivnog i uravnoteženog toka energije ili "Chi" je od suštinskog značaja za postizanje opšteg blagostanja. Isti princip se može primeniti na sve vaše odnose sa dugim ljudima, uključujući i prijateljstvo.

Da biste stvorili prijateljstvo po feng šuiu, važno je da počnete sa fizičkim okruženjem. Vaš dom i radni prostor treba da budu uredni, čisti i organizovani, jer nered može stvoriti ustajalu i negativnu energiju. Isti princip važi i za vaš lični prostor - spavaću ili dnevnu sobu. Održavajući svoj prostor čistim i urednim, dozvoljavate pozitivnoj energiji da teče, što može pomoći u negovanju pozitivnih odnosa.

Još jedan Feng šui princip za prijateljstvo je upotreba boja. Boja može imati snažan uticaj na vaše emocije i može da utiče na energiju prostora. Da biste promovisali pozitivne odnose i prijateljstva, razmislite o korišćenju boja koje predstavljaju prijateljstvo i harmoniju, kao što su zelena, ružičasta ili žuta.

Kada je u pitanju postavljanje nameštaja u vašem domu ili radnom prostoru, razmislite o stvaranju "komandne pozicije" za sedenje. To znači da postavite svoju stolicu ili sofu na čvrsti zid i da budete okrenuti prema ulazu u sobu.

Ova pozicija vam omogućava da vidite bilo koga kako ulazi u prostoriju i može vam pomoći da više kontrolišete svoje okruženje.

sećajući se sigurnijim u svom prostoru, možete stvoriti pozitivniju i prijatniju energiju koja može privući pozitivna prijateljstva.

 

Ostavite komentar