Lifestyle > Mozaik

Pijete KAFU BEZ ŠEĆERA i uživate u gorkom ukusu? To OTKRIVA vaše LOŠE osobine

Studija pokazala da osobe koje piju gorku crnu kafu bez ikakvih dodataka češće pokazuju antisocijalne osobine

Izvor: K1info/Klix.ba

09/03/2023 > 19:39

podeli vest:

Pijete KAFU BEZ ŠEĆERA i uživate u gorkom ukusu? To OTKRIVA vaše LOŠE osobine
Foto: Pixabay.com


Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu Innsbruck, a obuhvatilo je 500 žena i muškaraca pokazalo je da osobe koje pije kafu bez šećera i vole gorke ukuse poseduju osobine koje mnogi ne vole.

Naučnici su ustanovili da je kod osoba koje više vole napitke gorčeg okusa, kao što je crna kafa bez šećera ili tonik, primećena veća verovatnoća za razvoj makijavelizma, sadizma i narcisoidnosti, što znači da su skloniji podmuklosti, manipulaciji, taštini, sebičnosti ili uživaju u tuđoj patnji i boli.

Ispitanici su popunjavali četiri odvojena upitnika. Objavljeni rezultati pokazali su da su "osobe koje više vole gorču hranu i napitke bile sklonije makijavelizmu, psihopatiji, narcizmu i sadizmu", a kooperativne, empatične i ljubazne osobe nisu bile sklone gorkoj hrani i napicima.

Brojne studije koje su prethodno sprovedene pokazale su da postoji direktna veza između onoga što jedemo i kako nas drugi vide.

Verovali ili ne, rezultati jedne studije pokazali su da ljudi koji vole slatku hranu imaju veću šansu da ih stranici dožive kao prijatne i simpatične.

 

Ostavite komentar