Lifestyle > Mozaik

Holandija nema PAMETNIJA POSLA: Zabranjuju PSE sa ravnom njuškom i MAČKE sa savijenim ušima

U ovoj zemlji žele da nijedan kućni ljubimac ne mora da pati zbog izgleda

Izvor: K1info/Tanjug

20/01/2023 > 13:14

podeli vest:

Holandija nema PAMETNIJA POSLA: Zabranjuju PSE sa ravnom njuškom i MAČKE sa savijenim ušima
Foto: Unsplash.com


Kako bi sprečila patnju pasa sa spljoštenom njuškom i mačaka sa savijenim ušima Holandija radi na zabrani takvih životinja. Psi sa ravnom njuškom mogu imati problema sa disanjem, češće dobijaju sunčanicu i potrebna im je stalna veterinarska nega.

- Holandija preduzima dalekosežne korake ka tome da postane zemlja u kojoj nijedan kućni ljubimac ne mora da pati zbog izgleda - rekao je ministar za kulturu, prirodu i kvalitet hrane, Piet Adema.

Radi se na dve zabrane posedovanja životinja sa štetnim spoljašnjim karakteristikama, koje životinji mogu izazvati doživotnu patnju, kao što su problemi sa disanjem.

Zabrana posedovanja životinja sa štetnim karakteristikama automatski će uključivati i zabranu trgovine i uvoza ovih životinja.

Pored toga, postojaće i dogovor za ljude koji već imaju kućne ljubimce sa takvim karakteristikama kojima će biti dozvoljeno da drže svoje ljubimce do kraja njihovog života.

- Za rešavanje ovih pitanja biće potrebno vreme, ali već želimo da obavestimo ljude, posebno one koji razmišljaju o dovođenju novog kućnog ljubimca u svoj dom - rekao je Adema.

 

 


 

Ostavite komentar