Lifestyle > Mozaik

Neka vaš DOM bude ČIST i sa KUĆNIM LJUBIMCEM

Evo pet jednostavnih navika koje bi trebalo da praktikuju svi koji imaju i decu i kuce i mace

Izvor: K1info/novosti.rs

22/11/2022 > 22:21

podeli vest:

Neka vaš DOM bude ČIST i sa KUĆNIM LJUBIMCEM
Foto: Unsplash.com


Pored svih obaveza, održavanje čiste i uredne kuće sa životinjama, malom decom i gomilom obaveza ponekad može izgledati kao izgubljena bitka, zar ne?

Ne paničite. Samo počnite da praktikujete jednostavnih 5 navika koje će pomoći da vaš dom bude u odličnom stanju.

1. Operite šape vašeg psa

Nažalost, psi ne mogu da skinu cipele kada uđu u kuću iz jednog jednostavnog razloga - sopstvene šape služe kao cipele! Posle šetnje ili dana na svežem vazduhu, psi unose mnogo prljavštine u kuću. Ako to želite da izbegnete, savetujemo vam da pripremite stari peškir i držite ga na ulazu u kuću ili stan. Dakle, pre nego što pustite svog ljubimca unutra, prvo mu operite šape.

2. Naučite decu kako da čiste

Održavanje čistoće dečije sobe može izgledati kao nemoguć zadatak, ali vredi pokušati. Uđite u dnevne provere, koje, ako je soba očišćena, mogu imati male nagrade od gledanja crtanih filmova, šetnje ili slatkiša. Ili jednostavno pretvorite čišćenje u zabavnu aktivnost u koju se uključuje cela porodica.

3. Skinite cipele pre ulaska

Vaš pas nije jedini koji treba da ga gleda kako ulazi u kuću. Ako imate naviku da hodate po kući u cipelama, bilo bi pametno da je se rešite. Dakle, ne morate da radite dodatne radove na čišćenju prljavštine i mokrih tragova sa podova i tepiha. Ohrabrite i druge članove porodice da učine isto, verujte mi, tako ćete uštedeti mnogo vremena i živaca.

4. Držite prozore otvorene

Dnevna temperatura vazduha leti može da pređe 30 C, pa je važno praviti dovoljan dotok vazduha u kuću. Ostavite prozore otvorene ujutru. Pustite da svež vazduh ispuni prostor. Ako želite, možete staviti neki mirisni cvet na prozorsku dasku i uskoro će se prijatan cvetni miris širiti po celoj prostoriji.

Foto: Pixabay.com

 
5. Napravite raspored čišćenja

Napravite listu zadataka koje treba obaviti. Pravljenjem liste biće vam lakše da organizujete dan, a primetićete kako je prijatno precrtati zadatke sa liste i uživati u dobro obavljenom poslu.

 

 

 

Ostavite komentar