Lifestyle > Mozaik

Praznici su prošli, VREME JE da se RASTANEMO od novogodišnjih UKRASA

Donosimo vam nekoliko trikova super domaćica da brzo raskitite jelku i spakujete ukrase

Izvor: K1info/mondo.rs

15/01/2023 > 19:10

podeli vest:

Praznici su prošli, VREME JE da se RASTANEMO od novogodišnjih UKRASA
Foto: Pixabay.com


Novogodišnje ukrase postavljano uglavnom tokom decembra i to sa zadovoljstvom, osmehom na licu i u prazničnom raspoloženju.

Za razliku od toga, raspremanje novogodišnjih dekoracija mnogima je prava noćna mora. Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći.

Dakle, pored brisanja prašine i čišćenja prostora koji je vaša omiljena praznična dekoracija zauzimala, predstoji vam i pakovanje svih ukrasa.

Kako vam se novogodišnji ukrasi ne bi uništili, polomili i oštetlili, možete se poslužiti jednostavnim trikovima koji će vam obezbediti da vaša novogodišnja dekoracija ostane očuvana za doček sledeće godine.

1. Iskoristite kartone od jaja

Ne znate kako da spakujete manje kuglice? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. Ove kutije su napravljene tako da se u njih pakuju osetljivi predmeti, pa svakako iskoristite tu činjenicu.

2. "Pregradite" kutiju za cipele

Ako ste vešti sa makazama, lepkom i kartonom, sami možete "pregraditi" postojeću kutiju (npr. od cipela) i u nju spakovati ukrase za jelku. Važno je napraviti dovoljno mesta za svaku kuglicu, te je kartonskom pregradom zaštititi od "sudaranja".

Foto: Pixabay.com

 
3. Ubacite kuglice u čaše

Ostalo vam je plastičnih čaša od praznika ili rođendanskih slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih spakujte u veću kutiju. Plastične čaše sprečiće sudaranje kuglica i lom vaših vrednih ukrasa.

4. Razvrstajte ukrase po materijalu

Čak i ako već imate na raspolaganju specijalizovane plastične kutije s pregradama za pakovanje božićnih i novogodišnjih ukrasa, budite oprezni kad je punite.

Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu gomilu, a staklene kuglice dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirne ubruse ili neku nežnu tkaninu.

5. Sprečite petljanje kuglica

Ako stavite mnogo kuglica u jednu kutiju može doći do petljanja konca ili tračice kojom se obično ukrasi vešaju na grane božićne jelke. Da bi to sprečili, sve manje lomljive kuglice (npr. plastične) nanižite na štap i tako spakujte u kutiju do sledeće godine.

 

Ostavite komentar