Lifestyle > Mozaik

ŽENA u kolicima PARKIRALA na mestu za INVALIDE u tržnom centru: POLICIJA joj naplatila KAZNU

Iako je pokazala sva dokument od nje se zahtevalo da plati iznos od 570 lea

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/01/2023 > 19:44

podeli vest:

ŽENA u kolicima PARKIRALA na mestu za INVALIDE u tržnom centru: POLICIJA joj naplatila KAZNU
Foto: Pexels.com


Dok se u Srbiji u tržnim centrima bore da spreče vozače da se parkiraju na mesta za invalide, u Rumuniji je jedna žena u invalidskim kolicima morala da plati zbog parkiranja na tom mestu, iako je imala uredno obeleženo vozilo.

Policija u Konstanci naložila je da se iz tržnog centra, sa mesta za invalide, ukloni vozilo koje je uredno imalo nalepnicu, a vlasnica, koja je u invalidskim kolicima, na kraju je bila prinuđena i da plati pauka.

Ovaj slučaj podigao je veliku buru na društvenim mrežama i u medijima.

Da stvar bude gora, žena je bila u pratnji trogodišnjeg deteta, a policija je posle duže rasprave ipak naložila uklanjanje vozila, iako je automobil uredno imao nalepnicu na prednjem i zadnjem staklu.

Međutim, policajci, muškarac i žena su tvrdili da je bilo neophodno istaći i "karticu o invalidnosti" na prednjem staklu.

Iako je žena pokazala sva dokumenta, i očigledno je da je invalid, svejedno se od nje zahtevalo da plati iznos od 570 lea da bi dobila svoje vozilo nazad.

Žena se na kraju požalila upravi, i kako prenose rumunski mediji, protiv dvoje policajaca je pokretnuta istraga zbog zloupotrebe položaja.

 

Ostavite komentar