Lifestyle > Mozaik

LEKOVI ZA MAMURLUK: 10 bizarnih stvari koje (ne)će pomoći da se osećate bolje

Bliži se doček, a to uglavnom znači previše pića od koga će vam biti loše kada sledećeg jutra pokušate da ustanete iz kreveta

Izvor: K1info/telegraf.rs

28/12/2022 > 22:11

podeli vest:

LEKOVI ZA MAMURLUK: 10 bizarnih stvari koje (ne)će pomoći da se osećate bolje
Foto: Freepik.com


Predstavljamo vam 10 neobičnih (blago rečeno) lekova za mamurluk za koje neki tvrde da će učiniti da vam glava manje pulsira i smanji odvratan osećaj mučnine.

Nismo sigurni da deluju, ali ako ste voljni da ih isprobate – samo napred. Javite nam utiske. Kada prođe faza mamurluka, naravno.

Sok od kiselih krastavaca

Možda će vam malo teže pasti na želudac onako mamurnima ujutru, ali ako uspete da ga ne izbacite odmah iz sebe učiniće pravo čudo. Gutljaj ove tečnosti vratiće vam neophodne elektrolite zbog velike koncentracije soli i sirćeta. Bićete hidrirani, ali će vam malo možda biti muka.

Seks

Ovo je malo veće zadovoljstvo od prethodnog. Seks može odmah da izleči bol, što može da bude pravi blagoslov za glavu koja preti da eksplodira. Tokom seksa oslobađa se hormon endorfin i oksitocin koji deluju kao lekovi protiv bola. Lagane vežbe će vam pomoći da izbacite toksine preko znoja.

Pivo

U Danskoj ga zovu "pivo koje popravlja" jer čini da se osećate bolje nakon pijane noći. Naučnici su dokazali da mala količina alkohola može da pomogne u izbacivanju alkohola koji je unet prethodne večeri. Ali ovo će samo odložiti vaš mamurluk, neće ga izlečiti.

Živa jaja

Za ovaj lek vam treba jaje koje ćete umutiti i dodati mu Vorčesteršir sos, so i biber. Sve što treba da uradite jeste da ovo progutate i sačekate malo da "odradi posao".

Foto: Pixabay.com

 
Kafa

Šoljicu kafe ćete sigurno popiti lakše nego živo jaje i Italijani veruju da čini čuda kod mamurluka. Takođe je dobra kod glavobolja. Mada, nismo sigurni da bi se vaša jetra složila sa ovim savetom.

Ugljeni hidrati

Jedite dobre ugljene hidrate kao što su banane i krompir. Ovi neophodni vitamini i antioksidanti olakašaće vam simptome mamurluka.

Gazirano piće

Kineski naučnici su otkrili da gazirano piće pomaže onima koji su preterali sa alkoholom da ga efikasno izbace iz organizma. Pića koja sadrže limun i limetu su najbolja u borbi protiv jutarnje mučnine. Sprite pomaže organizmu da izbaci acetilaldehid, a Coca Cola može da nadoknadi nivo šećera u organizmu i pomogne kod rehidratacije.

Vitaminske tablete

Uzmite tabletu multivitamina nakon pijančenja i ujutru ćete se osećati mnogo lakše.

Tropski sok

Napravite sebi napitak od superhidratantne kokosove vode, soka od jabuke koji obiluje energijom, kivija i samo malo meda. Osećaćete se opet kao ljudsko biće. Ako preživite ukus.

Limun

Portorikanci imaju malo čudnu primenu za limun u borbi protiv mamurluka. Sve što treba da uradite kako biste sprečili mamurluk jeste da uveče kada pijete utrljate sok od limuna pod pazuh.

 

Ostavite komentar