Lifestyle > Ljubav

MUŠKARCI su mnogo BOLJI U KREVETU kada OVO URADE u sobi

Neverovatno, ali većina pripadnika jačeg pola radi baš suprotno

Autor: K1 info/ Večernji list

03/09/2023 > 22:46

podeli vest:

MUŠKARCI su mnogo BOLJI U KREVETU kada OVO URADE u sobi
Foto: Freepik.com


Mnogim muškarcima koji pokušavaju da zavedu ženu prvo na pamet padne da priguše svetlo da bi stvorili romantičniju atmosferu.

Pogrešno! Baš to ne bi trebalo da rade ako žele da daju najbolje od sebe u krevetu. Mali detalj koji mnogo znači.

Jarko svetlo, baš kao i ono dnevno, podiže nivo testosterona i može da utrostruči užitak, pokazalo je istraživanje, a prenosi vecernji.hr.

Činjenica je da sve više muškaraca starijih od 40 godina pogađa nedostatak seksualne želje. Pad libida varira zavisno od godišnjih doba, a naučnici su odlučili da provere ima li to veze s uticajem okolnog svetla, odnosno nedostatka istog.

Tim italijanskih naučnika sa Univerziteta u Sijeni ispitao je 38 muškaraca koji se bore sa manjkom seksualne želje. Da bi se proverila teorija, muškarci su bili podeljeni u dve grupe.

Tokom dve sedmice jednu grupu muškaraca svako jutro su dovodili u prostoriju s jarkim svetlom. Posle tog perioda izmeren im je nivo testosterona i uočeno je kako je znatno porastao u odnosu na drugu grupu muškaraca koji nisu bili izlagani svetlu.

Rezultati istraživanja prezentovani su na godišnjoj konferenciji European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) u Beču.

Ostavite komentar