Lifestyle > Ljubav

7 zajedničkih karakteristika svih PREVARENIH žena

Ako je vaš partner makar jednom imao ljubavnu aferu, možda ćete se prepoznati u sledećim redovima

Izvor: K1info

Autor: Glossy

19/04/2023 > 22:01

podeli vest:

7 zajedničkih karakteristika svih PREVARENIH žena
Foto: Freepik.com


Ako su vas povredili više puta ili znate nekoga ko je prevaren nekoliko puta, evo šta kažu stručnjaci za veze i odnose, šta bi mogao da bude potencijalni problem.

Otac vas je "prevario"

- Ako je vaš tata napustio porodicu, bio zlostavljač ili nije obraćao mnogo pažnje na vas, to često pokreće ciklus-  kaže dr Dženet Rejmond, licencirani psiholog iz Los Anđelesa.

- Isto očekuješ od svakog muškarca - kaže Rejmond.

Ovom prilikom se dr Rejmond prisetila kako je jedan par bio srećan dok nisu počeli da se druže sa njegovim kolegama. Postala je veoma posesivna i počela je da proverava njegov telefon. Čak i kada je bio napolju sa bratom, sumnjala je da je vara.

Njen partner ju je na kraju prevario, priznao je, da bi je naterao da odustane. Žene zaglavljene u ovom ciklusu moraju da oplakuju gubitak onoga što se nije dogodilo kao dete i da to puste.


Privlače vas "loši" momci

- Klasična prijateljska zona je mesto gde mnogi od najboljih partnera završavaju- objašnjava dr Konvej.

Zašto? Fini muškarci se mogu previše potruditi da vas impresioniraju, što može biti odvratno. Ponekad je ono što žene žele "loš momak kojeg mogu da promene", objašnjava dr Rejmond.

Zato imajte pravilo za dva sastanka: dobro protresite momka pre nego što prekinete kontakt sa njim. Kako znaš da si našla čoveka koji bi zaista mogao da bude tu za tebe?

- Možete mu reći bilo šta bez da se stidite ili da ćete ga uplašiti. I on te prihvata baš takvu kakva jesi -  kaže dr Rejmond. 
Više niste baš zainteresovani za seks

Nema zaobilaženja: seks je zaista važan u vezi.Ako ste intimne odnose pretvorili u rutinu u kojoj ne uživate, on bi mogao da se oseća odbačenim i da razmišlja o prevari.

Foto: Freepik.com

 
Vi ste vaš najgori kritičar

Ako ste nesigurni u svoje telo i često se žalite na njega, on će početi da vas gleda vašim očima. Mnogi od nas to rade više nego što shvataju.

- Da li me ove farmerke čine debelom? Misliš li da dobijam na težini? Mrzim svoj celulit. Grudi mi se spuštaju... Moraš prestati! - kaže Laurel House, stručnjak za odnose i osnivač ScrevingTheRules.com.


 Dozvolite svom momku da vas vidi kao prekrasan dragulj kakav jeste. Ponašajte se samouvereno. Zagrlite svoje telo bez obzira na njegov oblik i godine - dodaje.

Odričete se svoje nezavisnosti

- Neke žene se toliko potpuno predaju vezi da se njihovi partneri osećaju neprijatno i kupljeni - primećuje dr Rejmond.

A ironija je u tome što pokušavajući toliko da ojačate vezu, postajete manje slični ženi koja ga je prvobitno privlačila. Ako se izgubite u muškarcu – otkažete planove da budete s njim, slušate samo muziku koju voli, objavite samo slike vas dvoje na Fejsbuku – čovek se može osećati zarobljenim.

A kada se neko oseća zarobljenim, instinkt je da se oslobodi.

- I to rade varanjem, jer je to lak izlaz-objašnjava dr Rejmond.

Vi ste radoholičar

Ako radite izuzetno dugo ili ste nedostupni, vaš partner će se osećati zanemareno, kaže dr Grir. Ako se okolnosti ne mogu izbeći, nadoknadite za vreme slobodnog dana

Čak i ako imate samo jedan dan u nedelji slobodan, iskoristite taj dan da odredite prioritet svojoj vezi. Neka svake subote uveče, recimo, bude sastanak o kojem se ne može pregovarati da biste se ušuškali na kauču uz film.


Od suštinskog je značaja da otvoreno i često razgovarate o tome kada ćete možda morati da budete nedostupni i koliko dugo očekujete da će to trajati. Ako to ne učinite, vremenom će on možda delovati na napuštanje varanjem.

Foto: Pixabay.com

 
Stavljate decu na prvo mesto. Uvek.

Ako svom mužu nikada ne posvetite svoje vreme, poželeće da je sa nekim ko misli da je važan.

- Pretpostavka među ženama koje su prevarene je da njihova veza može da sačeka dok deca ne postanu starija i stvari postanu lakše-  primećuje psihoterapeut Antoniet Kolman.

- Prekinite ovaj krug tako što ćete naučiti da budete dovoljno dobra mama - priča Kolman.

Treba da napravite vreme za vas i vašeg partnera.

 

Ostavite komentar