Ekonomija > Čuvarkuća

GORAK UKUS SALATE I PREDJELA: Cene u restoranima za godinu dana zabeležile skok od oko 11%

Najmanje poskupljenje je zabeleženo kod prenoćišta - 1,6 odsto

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Milena Gačević

11/05/2025 > 20:58

podeli vest:

GORAK UKUS SALATE I PREDJELA: Cene u restoranima za godinu dana zabeležile skok od oko 11%
Foto: Freepik.com


Cene ugostiteljskih usluga u aprilu su prema podacima Republičkog zavoda za statistiku bile za 10,9 odsto veće nego u aprilu 2024. godine.

Hrana je poskupela za 12,1 odsto, a okviru te kategorije najveće poskupljenje je zabeleženo kod salata i iznosilo je 15,9 odsto.

Sledi cena hleba koja je povećana za 14,5 procenata.

Gotova jela su poskupela za 10,8 odsto, topla i hladna predjela za 11,4 odsto, a pečenja i jela po narudžbini za 12,0 odsto.

Kod variva i kolača zabeležen je isti procenat poskupljenja -12,7.

Cena alkoholnih pića je povećana za 13,3 odsto, a bezalkoholnih za 14,6 odsto.

Najmanje poskupljenje je zabeleženo kod prenoćišta - 1,6 odsto.

U restoranima i hotelima u Vojvodini poskupljenje je bilo manje nego na republičkom nivou i iznosilo je 6,9 odsto.

Hrana je poskupela za 6,0 odsto, alkoholna pića za 8,1 procenat a bezalkoholna za 6,5 odsto.

Za razliku od republičkog nivoa, kod cena prenoćišta u Vojvodini je zabeleženo najveće poskupljenje i to za 10,3 procenta.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar