Lifestyle > Ljubav

Neka vam OVA GODINA bude BOLJA od prošle: 10 saveta za SREĆNIJU vezu

Započnite novu godinu donošenjem novih, boljih odluka

Autor: K1 info/ 24sata.hr

09/01/2023 > 22:02

podeli vest:

Neka vam OVA GODINA bude BOLJA od prošle: 10 saveta za SREĆNIJU vezu
Foto: Pixabay.com


Napravite spisak sa partnerom, tako će vam međusobna motivacija olakšati da ostanete dosledni u sprovođenju odluka.

Donosimo vam deset ideja s kojima možete da započnete ovu novu godinu.

1. Isprobajte korisne aktivnosti zajedno

Pomaganje drugima donosi zahvalnost za ono što sami imamo i ispunjava nas lepim osećanjima. Sa partnerom odlučite kome i kako želite da pomognete, pa se prijavite za volontiranje zajedno i odlučite koliko često ćete da pomažete.

2. Bolje se hranite

Grickalice uz film česta su navika mnogih parova, koji u vezi potom i nabace koji kilogram u ljubavnom zagrljaju. Grickanje i poslastice nisu loše, ali prečesto hranjenje nezdravim namirnicama i jelima neće vam doneti ništa dobro. Zamenite nezdrave kupovne grickalica zdravima, pa ih zajedničkim snagama pripremite.

3. Zajedno vežbajte

Fizička aktivnost donosi više snage i naravno izgledaćete bolje i raspoloženije. Odlučite zajedno da vežbate, pa se dogovorite koja aktivnost oboma najbolje odgovara. Možete da vežbate zajedno napolju, ali i kućne opcije odlična su ideja.

4. Ne zaboravite na romantične trenutke

Seks ili dejt u bioskopu jednako su važni, a u današnjem svetu sa sve manje slobodnog vremena, ovakvi trenuci često se zaborave. Odredite dane tokom kojih ćete odvojiti vreme samo za vas dvoje.

Foto: Pixabay.com

 
5. Zaboravite na svađe oko gluposti

Prepirke su normalne, ali pokušajte da isključite uvredljive komentare i zlobne ispade, koji mogu dugoročno da vam poljuljaju i čvrste temelje veze. Dobro razmislite koji je razlog zaista vredan svađe i lošeg raspoloženja.

6. Iskreno objasnite svoja osećanja

Negativne emocije nekad je teško objasniti, ali pokušajte to da uradite pre nego vas preplave, kako bi vas partner bolje razumeo. Objasnite šta vam smeta i na koji način želite da rešite problem.

7. Prestanite da "skrolujete"

Nemojte da provodite vreme u pozadinskom "skrolovanju" na društvenim mrežama dok ste sa partnerom u nekoj aktivnosti poput gledanja filma, kafe, šetnje ili večere. Skoncentrišite se na razgovor, dodir i osobu sa kojom ste, a telefon ostavite po strani.

8. Budite prvenstveno prijatelji

Uzimanje partnera zdravo za gotovo može da vam pokvari odnos, pa aktivno razmišljajte o partneru kao prijatelju koji od vas očekuje predanost i poštovanje. To će da donese pozitivne emocije i učvrstiće vaš odnos.

9. Zajedno se rešite loše navike

Sa partnerom nađite jednu naviku oko koje se slažete da je loša. Ako vas muči pušenje, kasna večera ili premalo fizičke aktivnosti, zajedno se dogovorite i napravite drastičnu promenu.

10. Zajedno se zabavite

Zabavne aktivnosti lako je planirati, a internet je pun novih ideja koje možete da isprobate. Slikanje, društvene igre, izrađivanje sušija ili zajedničko učenje novog jezika samo su neke od stvari koje će da vas zabave i povežu.

 

 

 

Ostavite komentar