Lifestyle > Horoskop

Kamilica, nana, hibiskus možda? Proverite KOJI ČAJ najviše ODGOVARA vašem HOROSKOPSKOM ZNAKU

Hladno vreme i smanjen boravak na otvorenom idealni su za slabljenje imuniteta. Ali, zato su tu čajevi

Autor: K1 info/ grand.nova.rs

29/11/2022 > 19:18

podeli vest:

Kamilica, nana, hibiskus možda? Proverite KOJI ČAJ najviše ODGOVARA vašem HOROSKOPSKOM ZNAKU
Foto: Pixabay.com


Čaj je aromatični napitak ima terapeutska i lekovita svojstva, deluje antistresno, kao preventiva bolestima, pomaže u jačanju vitalnosti i imuniteta, u uspostavljanju ravnoteže duha i tela.

Sad, kad je preporuka da ga pijemo više nismo sigurni koji čaj je najbolji izbor za nas. Evo koji ukus čaja odgovara vašem horoskopskom znaku.

Ovan

Temperamentni Ovnovi vode aktivan život što je jedan od razloga za povećanu sklonost ka stresu, visokom krvnom pritisku i migrenama. Prija im čaj od kamilice koja umiruje organizam i pomaže u otklanjanju umora.

Ovnovi, čajem od voća, posebno jabuke, zamenite veće količine kafe ili alkohol.

Bik

Bikovi vole da užIvaju i cene vrednosti čaja. Odgovara im zeleni čaj koji prirodno ubrzava metabolizam i pomaže sagorevanje masnoća u danima kad je kretanje usporeno.

Takođe, njihovim čulima prija topli čaj od šipka sa dodatkom meda, jer dok ovaj aromatični napitak klizi niz grlo stvoriće im osećaj zadovoljstva, a ujedno okrepljuje organizam, jer je bogat vitaminom C.

Blizanci

Po prirodi užurbani Blizanci ne vole statiku. Upravo je čaj napitak koji im pomaže da uspostavite harmoniju organizma i opustite psihu. Kad jednom osete blagodet i opuste se uz šoljicu nekog aromatičnog čaja poželeće da iznova uživaju u njegovom ukusu.

Antistresno će delovati lipa sa malo meda, a čaj od jasmina Blizancima pokreće inspiraciju.

Rak

Šoljica čaja je za Rakove više od običnog napitaka, ona predstavlja tradicionalne vrednosti stvarajući osećanje emocionalne topline i sigurnosti. Čaj od nane pomaže u oslobađanju od stresa i jača samopouzdanje.

Rakovima odgovaraju blage arome, a za pun doživljaj važan im je i ambijent, rustičan, ali uz porcelanske šoljice.

Lav

Znajući da su čaj u drevnim vremenima pili samo privilegovani, Lavovi neće odoleti da isprobaju retke vrste čaja. Danas, jednu od najcenjenijih vrsta predstavlja beli čaj. Gaji se u malim količinima, i samo u odredjenim područjima Kine.

Kako ga retko ima, odgovaraće im crni čaj sa dodatkom mleka ili voćni čajevi sa dodatkom cimeta. Dragi Lavovi, osmislite mali ritual i čaj servirajte u najfinijim šoljicama, obuzeće vas zadovoljstvo zbog prefinjene estetike.

Foto: Pixabay.com

 
Devica

Device se trude da vode zdrav život. Vole da znaju svojsta sastojaka čaja i rado će ih koristiti u preventivne svrhe.

Vodeći računa o kvalitetu, upotrebi i efektima ponekada zanemare uživanje u ovom napitku. Zato treba da uvedu lagano ispijanje, otkriju magiju čaja i osećaj topline koja obavija dušu i okrepljuje telo. Device, probajte neki egzotičan ukus kao što su jasmin, zeleni ili crni čaj.

Vaga

Prefinjene Vage vole sve ekskluzivno i luksuzno. Imaju istančan ukus tako da vole najfinije arome. Odgovaraju im voćni ukusi kakva je divlja trešnja, ali i zeleni čaj. Dodajte u čaj i malo meda koji ujedno jača imuni sistem.

Ispijenje čaja uvedite kao deo životnog stila. Uživajte u ritualu i načinu serviranja, imaćete i pun estetski doživljaj.

Škorpija

Intenzivni, nesvakidašnji ukusi privlače Škorpije. Žele da isprobaju različite vrste. Uživaće u crnom čaju sa dodatkom mleka, ali on će im pokrenuti i energetske meridijane.

Škorpije vole intenzivne arome koje bude čula. U terapeutske svrhe delotvoran je čaj žalfije koja je jak antioksidans, oslobađa nagomlanih toksina i stres u organizmu. Treba ga piti bez dodatka šećera.

Strelac

Strelac voli egzotiku. Uživaće u ukusima čajeva od egzotičnog voća. Mirisi i ukusu čajeva koji potiču sa neke udaljene destinacije indijski, zeleni kineski ili arapski instant od jabuke i šipka, učiniće da se osećaju kao da su na putovanju, zbog čega će lakše da podnesu sedenje kod kuće.

Savetuje se više zelenog čaja koji ubrzava sagorevanje masnoća, što je prava preventiva gojenju u danima kada se manje krećemo. Delotvoran je i čaj od nane koja reguliše rad žuči i rasterećuje sistem za varenje.

Jarac

Kontakt sa prirodom je neophodan za uspostavljanje psihofizičke ravnoteže Jarčeva. Biljne mešavine čajeva, poput rtanjskog su odlične, jer greju organizam i pluća. Hladnoća je glavni neprijatelj njihovog zdravlja.

Čajevi biljaka koje su dugo izložene suncu prenose njegovu energiju i blagotvorno delujuju na imunitet i vitalnost. Čaj zove deluje protiv upala, a kantariona na jači imunitet.

Vodolija

Ritual ispijanja čaja je pravi doživaljaj za Vodolije koje vole sve originalno. Rado će da probaju retke vrste i neobične arome. Čajevi su terapeutski blagotvorni, jer pokreću cirkulaciju, umiruju psihu i regulišu nestabilan krvni pritisak.

Odgovaraju im nana za umirenje nervnog sistema, list kupine za čišćenje krvnih sudova, a ruzmarin za cirkulaciju.

Ribe

Osećajnim Ribama je potrebno da uspostave emotivnu stabilnost. Energetski protok harmoniziju topli napici, pa Ribe treba da izbegavaju hladne čajeve jer smanju nivo energije organizma.

Odgovaraju im blagi ukusi lipe, kamilice i jasmina, jer greju celo telo, a mirisi deluju umirujuće. Savetuju im se male količine više puta dnevno, jer zbog smanjenog kretanja treba da preduprede zadržavanje tečnosti u organizmu. Čaj koprive je takođe dobar izbor, jer deluje protiv anemije.

 

Ostavite komentar