Lifestyle > Hi-Tech

Završen GAMES.CON u Beogradu: Sajmom prošetalo desetine hiljada posetilaca

Games.CON je i ove godine ugostio gejmere, jutjubere, tiktokere, malce, tinejdžere a i one malo starije

Izvor: K1info

28/11/2022 > 18:44

podeli vest:

Završen GAMES.CON u Beogradu: Sajmom prošetalo desetine hiljada posetilaca
Foto: Radovan Rosić


Beogradski sajam u Ruzvelovoj 1 je proteklog vikenda bio “svet u malom” bar kada je sektor gejminga u pitanju. Posle dvogodišnje pauze zbog Covid pandemije, Games.Con, najveći i najpoznatiji gejming događaj u regionu ugostio je, razmrdao i oduševio desetine hiljada posetilaca različitih uzrasta koji su ushićeno šetali od štanda do štanda i uživali  u mnoštvu najkvalitetnijeg sadržaja koji su organizatori marljivo pripremali mesecima unazad.  

Turniri, takmičenja, giveaway, novosti, gejming, anime, pop kultura, đuskanje, tehnika i tehnologija spojili su se u hali 1 i hali 2 i učinili da ovogodišnji Games.Con bude jedan od najuspešnijih ovogodišnjih manifestacija, na radost i oduševljenje svih.

Najveće interesovanje je kao i uvek bilo za esport i bordgame turnire za koje se prijavilo više od 3.000 takmičara, ali ništa manje pažnje publike nisu dobili ni Cosplay revija, Airsoft, trka dronova, mačevanje, laser tag,  virtuelna realnost, Stress Out soba i mnoge druge.  

- Organizovanje ovakvih manifestacija iziskuje puno truda, energije i strpljenja. Ali pop kultura i igra, baš kao i kultura predstavljaju suštinsku potrebu čoveka i nakon svake manifestacije, kada se dese brojne interakcije posetilaca, proizvođača, content makera, publishera i mnogih drugih, osećamo da je jedna misija ispunjena, a i da su posetioci proveli jedan nezaboravan dan sa nama. I tako bude svaki put - rekao je Boško Đorđević, programski direktor i idejni tvorac ove manifestacije.

On je dodao i da, kada je pre 8 godina, još kao pozorišni reditelj došao na ideju da se pokrene ovaj festival, nije mogao ni da sanja da će  biti ovoliko masovan.

Games.CON je i ove godine ugostio gejmere, jutjubere, tiktokere, malce, tinejdžere a i one malo starije i svako od njih će se složiti u jednom za nama je neponovljiv događaj kojem se radujemo i sledeće godine! 

 

 

 

Ostavite komentar