Lifestyle > Hi-Tech

Microsoft na udaru ruskih HAKERA! Dobili pristup elektronskoj pošti visokih čelnika

Kompanija dodaje da je u toku istraga o tom napadu

Izvor: K1info/Tanjug

20/01/2024 > 09:38

podeli vest:

Microsoft na udaru ruskih HAKERA! Dobili pristup elektronskoj pošti visokih čelnika
Foto: Unsplash.com


Ruska hakerska grupa dobila je pristup pojedinim nalozima elektronske pošte visokih čelnika Microsoft-a, saopštila je ta kompanija.

Kompanija je u saopštenju u petak navela da je bezbednosni tim Microsoft-a otkrio hakerski napad na korporativne sisteme 12. januara i da se odmah aktivirao da uskrati pristup podacima.

Kako se ističe, Microsoft je identifikovao da hakerske pretnje dolaze od ruske hakerske grupe Nobelijum, koja je odgovorna za napad na kompaniju SolarWinds 2020. godine.

Hakeri su uspeli da dobiju pristup "veoma malom procentu Microsoft-ovih korporativnih naloga e-pošte", ističe kompanija, navodeći da to uključuje naloge koji pripadaju članovima višeg rukovodećeg tima i zaposlenima u odeljenjima za sajber bezbednost i pravna pitanja.

Trenutno nema dokaza da su hakeri imali pristup korisničkim okruženjima ili sistemima veštačke inteligencije, saopštio je Microsoft, navodeći da je napad počeo krajem novembra 2023. godine.

Kompanija dodaje da je u toku istraga o tom napadu. Američki Federalni istražni biro (FBI) rekao je za CNN da pomaže u istrazi ovog slučaja.
 

Ostavite komentar