Lifestyle > Hi-Tech

HMMM... ovo nam se baš i NE SVIĐA: Uz NOVI PAKET Microsoft 365, u kuće nam ulazi i VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Kompanija je predstavila novi "Copilot", odnosno asistenta-veštačku inteligenciju za paket koji obuhvata Word, Exel, Power Point i Outlook

Izvor: K1info/Tanjug

17/03/2023 > 12:34

podeli vest:

HMMM... ovo nam se baš i NE SVIĐA:  Uz NOVI PAKET Microsoft 365, u kuće nam ulazi i VEŠTAČKA INTELIGENCIJA
Foto: Tanjug/AP Photo/Swayne B. Hall, File


Kompanija Microsoft  objavila je nove planove kako da veštačku inteligenciju učini dostupnom većem broju korisnika, kao odgovor na dostignuća rivalske kompanije Google u istoj oblasti.

Kako navodi Reuters, Microsoft je juče predstavio novi "Copilot", odnosno asistenta-veštačku inteligenciju, za paket Microsoft 365, koji obuhvata Word, Excel, Power Point i Outlook.

Foto: Tanjug/AP Photo/Swayne B. Hall, File

Satja Nadela, izvršni direktor Microsofta

- Verujemo da će ova sledeća generacija veštačke inteligencije otključati novi talas rasta produktivnosti - rekao je Microsoftov izvršni direktor Satja Nadela, u danu kada su cene akcija Microsofta porasle za oko četiri odsto.

Reuters navodi da je pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji započela prošlogodišnjim puštanjem u rad ChatGPT-ja, odnosno aplikacije za ćaskanje sa veštačkom inteligencijom, koja je, kako se navodi, pokazala potencijal takozvanih velikih jezičkih modela.

Takva tehnologija uči iz već postojećih i dostupnih podataka kako da kreira novi sadržaj, a ove nedelje kompanija koja je kreirala tu aplikaciju, OpenAI, najavila je lansiranje verzije GPT-4.

Funkcije te aplikacije podražava Microsoftova aplikacija Copilot, a iz te kompanije najavljuju da će aplikacija "podstaći više ljudi da koristi paket Office i povećati razdvajanje u odnosu na konkurente".

Foto: Tanjug/AP Photo/Swayne B. Hall, File

Integrisani Microsoftov Bing pretraživač i Edge brauzer sa OpenAI

Potpredsednik kompanije Microsoft Džon Fridmen rekao je da ćaskanje sa Microsoftovom aplikacijom predstavlja najveće iskustvo iz kojeg aplikacija može da uči.

- Na primer, korisnik može da upita: "Reci mom timu kako da ažuriramo strategiju proizvoda", a veštačka inteligencija će uzimati podatke iz mejlova od tog jutra, sastanaka ili četova - rekao je Fridmen.

On je dodao da na duge staze, veštačka inteligencija treba da bude personalizovanija.

- Često teramo ljude da se prilagode mašinama i sistemima koje smo napravili. Ovo je stvar koja će početi da se prilagođava vama - zaključio je Fridmen.

 

Ostavite komentar