Lifestyle > Hi-Tech

Izgleda kao KANTA ZA SMEĆE: Procurile fotografije NOVE VERZIJE konzole Xbox Series X

Kodno ime Brooklin, nenajavljeno osveženje konzole slučajno je otkriveno u novim dokumentima "FTC protiv Microsofta" ove nedelje

Izvor: K1info

19/09/2023 > 14:39

podeli vest:

Izgleda kao KANTA ZA SMEĆE: Procurile fotografije NOVE VERZIJE konzole Xbox Series X
Foto: Freepik.com


Microsoft planira da osveži svoju konzolu Xbox Series X 2024. s potpuno novim dizajnom i karakteristikama. Novi dizajn Xbox Series X izgleda znatno zaobljenije u poređenju s trenutnom konzolom pa će biti dostupan bez ugrađenog optičkog pogona, piše The Verge.

Interni poverljivi dokumenti iz Microsofta otkrivaju da će imati 2 TB prostora, što je puno više u odnosu na prethodnih 1 TB. Takođe, dolazi s USB-C priključkom na prednjoj strani, koji ima funkciju napajanja, i "potpuno novim, impresivnijim kontrolorom".

Novi kontroler, poznat pod kodnim nazivom Sebille, trebao bi da bude službeno najavljen kasnije ove godine. Ovaj kontroler donosi niz poboljšanja, uključujući akcelerometar. Dizajniran je s dvobojnom šemom boja i podržava vezu s Cloudom, Bluetoothom 5.2 i verojatno ažuriranu "Xbox Wireless 2" vezu.

Microsoft ističe i specifikacije poput "precizne dodirne povratne informacije" i "VCA dodirne veze kao zvučnike". Osim toga, ovaj kontroler ima tiše dugmiće i palice, dolazi s punjivom i menjivom baterijom i modularnim palicama.

Microsoft je upravo lansirao osveženi Xbox Series S u crnoj boji, ali moglo bi biti još jedno osveženje na putu 2024. s podrškom za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2. Takođe će uključivati ​​ovaj novi Xbox kontroler.

Fanovi razočarani

Fanovi su na X-u iskazali svoje nezadovoljstvo, pišući komentare kao što su: "Nadam se da ovo nije istina", "Ako rade samo sve digitalno, preskočiću!", "Ako Xbox želi postupno da ukine fizičke medije, prebaciću se na PlayStation", "I kontroler i konzola izgledaju grozno. Nadam se da su dizajni samo makete i da ne predstavljaju konačni dizajn", "Izgleda kao kanta za smeće".

Prilagođavanje konzole putem Microsoftovog programa Xbox Design Lab takođe je spomenuta na popisu ciljeva koje kompanija želi da postigne do 2030. godine, iako treba napomenuti da prema dokumentima koji su procurili to još nije u potpunosti finansirano. U istom odeljku raspravlja se o novom Elite kontroleru, koji bi verovatno uključivao ista ažuriranja kao i glavno osveženje kontrolera.

Microsoft planira da pokrene ovo novo osveženje Xbox Series S sledećeg septembra, sa osveženjem Xbox Series X u novembru.

Ostavite komentar