Lifestyle > Hi-Tech

Stvari idu NIZBRDO za Ilona Maska: Platforma X izgubila 600 MILIONA POSETA za samo MESEC DANA

Otkako je on postao šef društvene mreže, stvari idu nepredvidivim smerom - i ne tako dobro

Izvor: K1info

29/10/2023 > 14:39

podeli vest:

Stvari idu NIZBRDO za Ilona Maska: Platforma X izgubila 600 MILIONA POSETA za samo MESEC DANA
Foto: Unsplash.com


Od kada je Ilon Mask postao šef društvene mreže X (prethodno poznate kao Twitter), promene se odvijaju brzo i neizvesno. Nedavno objavljeni podaci od analitičke kompanije SimilarWeb pokazuju da je X izgubio čak 600 miliona poseta tokom prošlog meseca.

Iako je to značajan gubitak, treba napomenuti da X i dalje beleži ogromnih 5,8 milijardi poseta mesečno. Ovaj pad u posetama sugeriše da su se korisnici manje zainteresovani da istraže novosti na platformi.

Postavlja se pitanje šta je dovelo do ovakvih promena, a jedan od mogućih faktora je ponašanje Ilona Maska. Nakon što je preuzeo funkciju izvršnog direktora na X-u, Mask je uveo niz promena, često bez jasnog plana.

Nedavno se pojavila informacija da će svim korisnicima biti naplaćen bar dolar godišnje, što je izazvalo različita mišljenja među korisnicima. Osim toga, Mask je najavio različite promene u algoritmima i pravilima platforme, što dodatno doprinosi nesigurnosti korisnika.

Ove promene i izazovi predstavljaju turbulentno vreme za X, ali platforma je i dalje jedna od najvećih i najuticajnijih društvenih mreža na svetu. Ostaje da vidimo kako će se stvari razvijati u budućnosti i kako će korisnici reagovati na nove promene na ovoj društvenoj mreži.

Ostavite komentar