Lifestyle > Hi-Tech

iPhone 15 GORI, ali ne u ŽARGONU: Nova Apple "beba" LUDAČKI SE PREGREVA, temperature idu i do 46,7 stepeni

Ostaje da se vidi kako će Apple odgovoriti na ovu situaciju i da li će problem sa pregrejavanjem uticati na prodajne cifre i ugled kompanije

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/09/2023 > 11:21

podeli vest:

iPhone 15 GORI, ali ne u ŽARGONU: Nova Apple "beba" LUDAČKI SE PREGREVA, temperature idu i do 46,7 stepeni
Foto: Unsplash.com


Novi modeli iPhone 15 serije suočavaju se s problemom pregrejavanja, pokazali su izveštaji korisnika i ljudi koji su testirali telefone. Infracrvene kamere otkrile su temperature visoke čak do 46,7 stepeni Celzijusa, što je zabrinjavajuće visoka vrednost.

Ian Zelbo, urednik sajta 9to5Mac, pisao je o istom problemu koji se javio dok je napajao svoj uređaj putem kabla. Međutim, izveštaji upućuju na to da se problem pojavljuje čak i kada uređaj nije priključen na punjač, kao i tokom izvođenja nezahtevnih zadataka poput pretrage društvenih mreža.

Vredi napomenuti da iPhoni često postanu topli tokom prvih 24 sata nakon instalacije. U tom periodu se, između ostalog, ponovo instaliraju aplikacije i vrši reindeksiranje podataka. Ipak, izveštaji koji su dosad pristigli ukazuju na to da problem sa pregrejavanjem prelazi ovo početno razdoblje.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

 

Korejski Jutjuber BullsLab izveo je testove koristeći termalnu kameru. U svojim testiranjima pokazao je temperature do 46,7°C, iako je to bilo tokom zahtevnijih zadataka kao što su benchmark testovi i igranje igara. Upadljivo je da i korisnici poput Amira Sidikija iz Android Authority prijavljuju blaže verzije istog problema čak i tokom lakših zadataka.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

 

Što se tiče iPhone 15 Pro Max modela, izgleda da je on najčešće pominjan u izveštajima. Međutim, moguće je da je reč o selekcionoj pristrasnosti, s obzirom na to da je ovo vodeći model koji su brzo naručili oni najzagriženiji korisnici.

Ostaje da se vidi kako će Apple odgovoriti na ovu situaciju i da li će problem sa pregrejavanjem uticati na prodajne cifre i ugled kompanije.

Ostavite komentar