Lifestyle > Hi-Tech

Zaboravite na MUTNE slike - NOVA OPCIJA na WhatsAppu ODUŠEVLJAVA korisnike

Moći ćemo da šaljemo slike u HD kvalitetu

Izvor: K1info/index.hr

28/08/2023 > 08:44

podeli vest:

Zaboravite na MUTNE slike - NOVA OPCIJA na WhatsAppu ODUŠEVLJAVA korisnike
Foto: Unsplash.com/Pixabay


Milioni ljudi širom sveta korisnici su popularne aplikacije WhatsApp, a dobro im je poznata frustracija prilikom slanja fotografija prijateljima koje često budu mutne.

Srećom, dani kad ste morali koristiti dodatne aplikacije za obradu fotki konačno su stvar prošlosti zahvaljujući velikom ažuriranju WhatsAppa.

Slanje fotki u HD kvalitetu

Mark Zukeberg, izvršni direktor WhatsAppove matične firme Meta, objavio je da sada možete slati fotografije na WhatsAppu u HD kvalitetu.

Zukeberg je podelio vest na svojoj Fejsbuk stranici objavivši video koji pokazuje kako nova funkcija radi.

Sve što treba da uradite je da otvorite aplikaciju WhatsApp i dodirnuti razgovor u kojem želite poslati HD fotografiju. Dodirnite simbol "+" u donjem levom uglu ekrana, a zatim odaberite "Foto i video".

Nakon što odaberete fotografiju koju želite podeliti, trebali biste videti novu HD opciju. Odaberite je, a zatim dodirnite ikonu plave strelice u donjem desnom uglu i fotografija će se poslati u HD-u.

Ostaje i standardna opcija

- Kako bismo osigurali da deljenje fotografija putem WhatsAppa ostane brzo i pouzdano, standardni kvalitet će i dalje biti zadata opcija za slanje fotografija - objasnili su iz WhatsAppa.

- Ako primite fotografiju kada imate slabu propusnost veze, možete odabrati želite li zadržati standardnu verziju ili je nadograditi na HD - dodali su.

Kao i uvek, ove će fotografije biti zaštićene WhatsAppovom end-to-end enkripcijom koja osigurava da samo vi i osoba s kojom komunicirate možete videti HD fotografiju.

HD fotografije se uvode globalno tokom sledećih nekoliko nedelja, a uskoro će doći i HD videozapisi.

Ostavite komentar