Lifestyle > Hi-Tech

iPhone uvodi NOVINU i unapred planira da NERVIRA KORISNIKE: Izmena - prekidanje poziva

Apple sprema jedno od najvećih ažuriranja u poslednjih nekoliko godina

Izvor: K1info

12/08/2023 > 13:23

podeli vest:

iPhone uvodi NOVINU i unapred planira da NERVIRA KORISNIKE: Izmena - prekidanje poziva
Foto: Unsplash.com


Novi iOS 17 imaće mnoge nove pogodnosti. Definitivno je Apple naučio da treba praviti veću razliku u odnosu na prethodnike.

Između ostalog, sa novim ažuriranjem doći će transkripcija govorne pošte u real time-u, kao i "kontaktni posteri" pomoću kojih će korisnici moći da odaberu fotografiju koja se pojavljuje kada zovu kontakte koji imaju iPhone.

Međutim, na društvenim mrežama najviše je pažnje privukla informacija o pomicanju ikone za prekid poziva. Naime, u beta verzijama iOS-a 17, Apple je premestio ikonu "Prekini poziv". Sada je ta opcija stavljena u donji desni ugao ekrana, dok je dosad bila u sredini donje trećine.

Mnogi se već žale da će im to stvoriti velike probleme, bar dok se ne naviknu.

- Već vidim da ću automatski da stiskam na staro mesto. Mesecima ću se navikavati na to. Kakvih ću samo problema s prekidanjem imati - pišu ljudi.

iOS 17 će biti pušten u jesen, nakon najave novih modela iPhone-a.

Ovo nije prvi put da Apple preuređuje tipke kako bi ih stavio bliže dnu telefona, pogotovo kako telefoni postaju sve veći.

 Apple je 2021. promenio pregledač Safari u beta verziji iOS-a 15 kako bi URL traku stavio na dno i ažurirao dizajn. Međutim do trenutka kada je konačna verzija objavljena, Apple je doterao dizajn, poništio neke promene i dao korisnicima mogućnost da URL traku vrate na vrh stranice.

Ostavite komentar