Lifestyle > Hi-Tech

9 POJMOVA koje nikako NIJE pametno PRETRAŽIVATI na Googleu

Ne kaže se badava "radoznalost je ubila mačku"...

Izvor: K1info/index.hr

31/01/2023 > 07:14

podeli vest:

9 POJMOVA koje nikako NIJE pametno PRETRAŽIVATI na Googleu
Foto: Pixabay.com


Svi volimo da "guglamo". Neko iz radoznalosti, neko da bi naučio nešto novo ili saznao nešto novo, a neko iz dosade.

Svi, ali baš svi u trenutku ekstremne dosade guglaju razne stvari - svoje ime, o raznim ljudima, bivšim partnerima, potencijalnim budućim partnerima...

Međutim, postoje neki pojmovi koje zaista nije pametno guglati, a ekipa na Redditu napravila je listu devet stvari za koje ćete zažaliti ako ukucate u pretraživač.

1. Fournier

Nadimak ovog NBA košarkaša mogao bi slobodno da bude Ne Guglaj. Zašto? Njegovo prezime takođe je naziv jedne vrste gangrene koja napada genitalije. Ostanimo na tome.

2. Krokodil

Ako vas nije strah od krokodila, nema problema. Ali, ovo je takođe "ulična" reč za opasnu vrstu droge koja se koristi umesto heroina na prostoru Rusije i Ukrajine. Posljedice uzimanja su stravične i poznata je kao "droga koja jede tkivo".

3. Vaše najdraže jelo

Zašto mučite sami sebe? Samo ćete biti gladni. A garantovano pokušavate da skinete koji kilogram.

4. Google

Da li ste ikada čuli za urbani mit o beskrajnom "loopu" i kraju sveta? Ako guglate Google, samo ćete dobiti još više Google stranica, a posle nekog vremena osećaćete se kao da ste zarobljeni u filmu Dejvida Linča.

Foto: Pixabay.com

 
5. Mouth larva

Ovo je bolest usta koju uzrokuje larva i rasprostranjena je u siromašnim ili tropskim zemljama. Definitivno ne želite da vidite.

6. Calculus Bridge

Možda vam zvuči kako neka matematička zavrzlama, ali se u stvari radi o ozbiljnom dentalnom problemu. Pojam označava stvrdnute naslage na zubima i to je sve što treba da znate o tome.

7. Vaša e-mail adresa

Možda se neće dogoditi ništa, a možda otkrijte nešto što ne želite. Korisnici Reddita pisali su kako su guglanjem svog maila otkrili ukradene adrese, provaljene šifre i spamove.

8. Ring avulsion

Ovo definitivno nije za ljude osetljivog želuca. Pojam označava povredu prsta koja se dogodi kad se prsten koji nosite snažno povuče, a u najgorem slučaju možete da ostanete bez prsta ili šake.

9. Vaši simptomi

Da, svi smo ovo radili. Zakašljali smo se nekoliko puta i guglali simptome pa završili s fiktivnom neizlečivom bolešću. Nemojte to sebi da radite.

 

Ostavite komentar