Kandirana pomorandža prelivena čokoladom - njam, kako to zvuči ukusno. Ne, ne preterujemo.
U to ćete da se uverite kada probate ovu poslasticu koja se relativno brzo i lako sprema.
U nastavku vam donosimo recept za ovu slatku grickalicu u kojoj ćete moći da uživate sami, udobno smešteni u fotelju dok čitate neku dobru knjigu ili gledate seriju ili u društvu drage osobe koju želie da šarmirate i... (pustite mašti na volju).
Sastojci: 2 veće pomorandže, šolja šećera, šolja vode, kašika maslaca, šolja iseckane čokolade
Pripremanje: Koru pomorandže pažljivo oljuštiti, ukloniti višak belih (gorkih) delova i iseći na deblje štapiće. Staviti u šerpu, naliti vodom, pa kuvati dok ne proključa. Procesiti, naliti novom vodom, pa opet prokuvati. Ponoviti postupak još dva puta. Ocediti. U šerpu zatim sipati šećer i šolju vode, skuvati sirup, ubaciti koru pomorandže pa krčkati još 15 minuta. Ocediti i ohladiti.
Čokoladu i maslac zajedno otopiti na pari. Ohlađenu koru pomorandže preliti rastopljenom čokoladom i ostaviti da se glazura stegne.
Ostavite komentar