Lifestyle > Gurmanlook

PICA KOJA NE GOJI? - Može! Napravite je sa LAŽNIM TESTOM i uživajte bez griže savesti

Recept za zdravu picu bez brašna

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

16/01/2024 > 13:06

podeli vest:

PICA KOJA NE GOJI? - Može! Napravite je sa LAŽNIM TESTOM i uživajte bez griže savesti
Foto: Freepik.com


Ako biste voleli da izbacite ugljene hidrate, a prosto obožavate picu, imamo odlično rešenje za vas. Ovo lažno testo potpuni je hit, jer ne možete da se ugojite, a mnogi tvrde da je i ukusnije od običnog testa.

"Testo" od karfiola nema puno kalorija, što ga čini odličnim izborom za one koji žele da održavaju ili da smanje svoju kilažu. Takođe,  bogato je vlaknima, vitaminom C, vitaminom K, vitaminom B6 i folnom kiselinom. Vlakna u karfiolu poboljšavaju probavu i pomažu u održavanju osećaja sitosti, što može da pomogne ukoliko ste na dijeti.

Probajte picu sa "testom" od karfiola:

Potrebno vam je:

  • 800g karfiola
  • 2 jaja
  • 200g gaude
  • so, biber, beli luk u prahu
  • 2 kašike ulja
  • nadev po želji

Foto: Pixabay.com

 

Priprema:

Karfiol operite, očistite i usitnite u secku na veličinu zrna pirinča, a ako vam je lakše, možete je i izrendati. Usitnjen karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite po želji. Ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir.

Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu u prečniku oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, dok "testo" ne promeni boju.

Tek nakon što je "testo" gotovo, možete da stavite dodatke za picu, pazeći da ne preterate. Picu vratite u rernu na još 5-8 minuta, dok se sir ne rastopi. Kratko prohladite i servirajte.

Prijatno!

Ostavite komentar