Lifestyle > Gurmanlook

Nije PEGLANA samo KOBAJA, već i PAPRIKA: Ovaj tradicionalni RECEPT će vas sigurno oduševiti

Priprema ove đakonije je jednostavnja, pa će i one manje iskusne dame umeti da je naprave

Izvor: K1info/telegraf.rs

01/09/2023 > 21:02

podeli vest:

Nije PEGLANA samo KOBAJA, već i PAPRIKA: Ovaj tradicionalni RECEPT će vas sigurno oduševiti
Foto: Unsplash.com


Ušli smo u septembar i došlo je vreme da se sprema zimnica. Pa, ako niste još odlučili koje ćete to đakonije da ostavljate za dugu zimu, evo jednog proverenog tradicionalnog recepta, koji će vas sigurno oduševiti.

Po mnogima malo zaboravljena zimnica jeste peglana paprika. Onaj ko je proba neće ostati imun, a u nastavku se nalazi recept koji će i one manje iskusne dame u kuhinji umeti da naprave.

Sastojci:

3 kg paprika
1 šoljica soli
5 šoljica ulja
150 ml alkoholnog sirćeta
1 kesica konzervansa
2 čena belog luka
malo bibera
malo peršuna

Priprema:

Paprike dobro operite, očistite ih od peteljki i semenki, pa ređajte u veću posudu. Kako koji red poređate, pospite solju, alkoholnim sirćeom, uz malo konzervansa, ulja i kad sve potrošite, ostavite ih poklopljene nekoliko sati da odstoje.

Foto: Youtube PrintScreen/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

 

Povremeno možete da ih promešate kako bi sva paprika upila svu tečnost.

Najbolje je da odaberete što veće tegle, dobro ih operite i sterilišite, pa ređajte papriku po papriku. Čenove belog luka očistite pa stavljajte između paprika, takođe i zrna bibera kao i seckani peršun.

Kada popunite tegle nalijte tečnosti u kojoj su stajale u činiji i dobro zatvorite tegle originalnim poklopcem i stavite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Ostavite komentar