Lifestyle > Gurmanlook

SAMO ZA PRAVE HEDONISTE: Pohovane masline sa kikirikijem

Recept za one koji uživaju u svakom zalogaju

Autor: K1 info/ hedonista.me

14/01/2023 > 20:33

podeli vest:

SAMO ZA PRAVE HEDONISTE: Pohovane masline sa kikirikijem
Foto: Pixabay.com


Pohovane masline su fenomenalna zakuska uz vino ili pivo, a mogu da budu i savršeno predjelo.

Ako okupljate društvo ili želite nešto "fancy“ za grickanje uz film onda morate da probate pohovane masline.

Sastojci: 24 očišćene masline, 24 kikirikija, 60 gr brašna, 1/2 kašičice soli, biber po želji, 1 jaja blago umućeno, 60 gr prezle, 2 kašike susama, maslinovo ulje za prženje

Priprema: Napuniti masline kikirikijem.U prvoj posudi lagano umutiti jaje, u drugoj pomešati brašno i so, a u trećoj prezlu susam i beber. Punjene masline prvo uvaljati u jaje, pa u brašno, zatim ponovo u jaje i na kraju u prezlu sa susamom. Masline mogu ovako da stoje pokrivene u frižideru nekoliko sati dok ne odlučite da ih pržite. Dobro zagrejati maslinovo ulje i pržiti oko 7 minuta, dok ne dobiju zlatnu.

 

Ostavite komentar