Lifestyle > ABSOLUTE STIL

PROFESOR SPORTA OTKRIO TAJNU koja će vam promeniti ŽIVOT, ali ne SAMO ZBOG ESTETIKE: Evo kako do IDEALNE ZADNJICE

Zadnjica znači stabilnija kičma, pravilniji hod, lakše trčanje, bezbolnije sedenje...

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/01/2024 > 18:00

podeli vest:

PROFESOR SPORTA OTKRIO TAJNU koja će vam promeniti ŽIVOT, ali ne SAMO ZBOG ESTETIKE: Evo kako do IDEALNE ZADNJICE
Foto: K1info/Shutterstock


Ivan Milević, profesor sporta, lični trener i otkrio je kako lako možete doći do idealne zadnjice. 

- Jako je važno da se vežbe za zadnjicu posmatraju kao deo programa koji obuhvata vežbe za jezgro tela, mišiće zadnje lože, leđa i ostalih delova tela. Telo funkcioniše kao jedan neraskidivi lanac. A posebno, ako neka karika ne učestvuje u dovoljnoj meri prilikom vežbanja, ne možemo ni zadnjicu adekvatno da pokrenemo - objasnio je Milević. 

On je dodao da kada govorimo o gluteusu, mislimo na tri mišića koja ga grade: gluteus maximius, gluteus medius, gluteus minimus.

- Da bi adekvatno napravili program vežbi, moramo da znamo funkciju svakog od gore navedenih mišića. Gluteus maximus deluje kao najmoćniji opružač kuka, deluje kao  spoljašnji rotator kuka.  S druge strane, gluteus medius deluje kao opružač kuka, odvodilac kuka, spoljašnji rotator, stabilizuje pokret jedne noge. Gluteus minimus je opružač kuka, unutrašnji rotator, odvodilac kuka - objasnio je Milević. 

Foto: Shutterstock

 

Prema njegovim rečima kada znamo funkciju svakog mišića, vežba postaje samo sredstvo do nekog cilja, u ovom slučaju do savršeno oblikovane zadnjice.

- Ako sve ovo zanemarimo, čvrsta zadnjica znači stabilnija kičma, pravilniji hod, lakše trčanje, bezbolnije sedenje... Vežbe koje će dodatno angažovati vašu zadnjicu su čučanj, varijacije iskoraka, mrtvog dizanja, hodanja i trčanja uzbrdo, zatim varijacije koje se odnose na most... Na početku programa, vežbe izvodite sa dve noge, a kasnije probajte to isto na jednoj nozi - dodao je on. 

  

Ostavite komentar