Kultura > Pozorište

"CRNI LEPTIR" premijerno poleteo na sceni POZORIŠTA NA TERAZIJAMA

Mjuzikl koji me započela nova sezoba inspirisanom je muzikom legendarne YU grupe

Izvor: K1info/Tanjug

29/10/2022 > 13:03

podeli vest:

"CRNI LEPTIR" premijerno poleteo na sceni POZORIŠTA NA TERAZIJAMA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Novu sezonu Pozorište na Terazijama otvarilo je premijerom predstave "Crni leptir", po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, u režiji Marka Jovičića, inspirisanom muzikom legendarne Yu grupe.

"Crni leptir" je po mnogo čemu spektakularan. Ima dupli glumački ansambl, što je najveća podela u istoriji našeg pozorišta.

Tokom trosatnog izvođenja publika je imala prilike da čuje 27 kompozicija najdugovečnijeg rok benda na ovom prostoru, sa gudačima, trubama, saksofonima, udaraljkama…, džez i bluz elementima.

Glavni junaci su dvoje mladih - devojka koja želi da spasava svet, okupljena svojim poslom, i mladi bokser, kojima će se, uprkos svim njihovim različitostima desiti neočekivana romansa.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Priča je isprepletana i odnosima između braće zainteresovane za istu ženu, prljavim tajkunskim poslovima, ucenama, građevinskom mafijom…

Pesme YU grupe su uklopljene u radnju u pedesetak vrlo kratkih scena, a glavni protagonisti su se presvlačili večeras čak 30 puta tokom predstave.

Glavnu junkinju Petru, u dve ravnopravne glumačke podele, igraju Srna Ðenadić i Kristina Jovanović, partneri su im Nikola Šurbanović i Vedran Borovčanin koji igraju Aleksandra Dragina.

Večeras je Nikola Šurbanović pokazao izuzetnu glumačku klasu i sigurnost na sceni u veoma zahtevnom mjuziklu.

 

U podeli su i Marko Radojević, Arsenije Tubić, Dimitrije Ilić, Igor Damjanović, Dušan Radović, Maja Noveljić, Minja Petrović, Milan Milosavljević, Ana Radivojević, Rok Radiša, Milan Antonić, Žarko Dimovski, Aleksandar Gligorić, Jelena Arsić, Barbara Milovanov, Katarina Jovanović, Ana Vučić, Isidora Vlček, Dušan Svilar...

U autorskoj ekipi „Crnog leptira" su i dramaturzi Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović, dirigent Milan Nedeljković, kostimografkinja Tatjana Radišić i scenografkinja Kristina Vujović.

Muzičke aranžmane i orkestraciju radio je Miloš Branisavljević, koji je istakao da su morali da sve adaptiraju dramaturgiji.

Koreografkinja Milica Cerović najavljuje razne plesne stilove u predstavi, scenske pokrete kao rokenrol žurke, neke začudne koreografije, čak i koreografisan boks.

Danas je na programu premijerno izvođenje, a reprize premijere najavljene su za 30. oktobar, 5. i 6. novembar.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar