Kultura > Pozorište

"Zagonetne varijacije" PREMIJERNO na velikoj sceni Novosadskog pozorišta

Veliki broj obrta, neprdvidivi postupci, puno uspona i padova čine od ove drame pravi psihološki triler u režiji Nenada Pećinara

Izvor: K1info

24/10/2022 > 14:50

podeli vest:

"Zagonetne varijacije" PREMIJERNO na velikoj sceni Novosadskog pozorišta
Foto: Srdjan Pabllo Doroski


Abel Znorko je slavni pisac, dobitnik Nobelove nagrade koji se nakon dobijanja priznanja povlači i živi potpuno sam izolovano od ostatka sveta, na ledenom severu Norveške. Erik Larsen, novinar koji želi da napravi intervju sa njim, teškom mukom uspeva da uđe u Znorkov svet.

Predstava "Zagonetne varijacije" čuvenog francuskog autora Erik Emanuela Šmita govori o tajni ljubavnog osećanja, ljubomori, posesivnosti, strahovima i patnjama dvojice muškaraca - jedan je slavni pisac, dobitnik Nobelove nagrade (Nenad Pećinar), a drugi je novinar koji želi da napravi intervju sa njim (Bojan Kolopić) i teškom mukom uspeva da uđe u svet Nobelovca, ali iz koje skrivene pobude?

Foto: Srdjan Pabllo Doroski

Predstava "Zagonetne varijacije"

Pored ovih i mnogih drugih pitanja koja će voditi gledaoce kroz ovu psihološku dramu, ključna nam pitanja postavlja i sam autor ovog dela: Koga volimo kada volimo? Zna li se ikada ko je voljeno biće? Nije li uzajamna ljubav samo jedan srećni nesporazum?

Veliki broj obrta, neprdvidivi postupci, puno uspona i padova čine od ove drame pravi psihološki triler u režiji Nenada Pećinara.

Foto: Srdjan Pabllo Doroski

Predstava "Zagonetne varijacije"

U predstavi igraju Nenad Pećinar i Bojan Kolopić, dok je violočelistkinja na sceni Aleksandra Lazin.

Prodaja eventulano preostalih ulaznica biće na dan premijere.

 

 

 

Ostavite komentar