Kultura > Pozorište

"DOBRIČIN PRSTEN" otišao u ruke Borisu Isakoviću: Glumac dobio nagradu za ŽIVOTNO DELO

U konkurenciji za nagradu bilo je devetoro njegovih istaknutih kolega

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

03/12/2023 > 15:12

podeli vest:

"DOBRIČIN PRSTEN" otišao u ruke Borisu Isakoviću: Glumac dobio nagradu za ŽIVOTNO DELO
Foto: Tanjug/PrintScreen

Borisu Isakoviću je danas uručena glumačka nagrada "Dobričin prsten" od strane Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini. Ovaj veliki događaj odvio se na velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Isakoviću je prestižnu nagradu uručio glumac Petar Božović. 

- Pre svega se zahvaljujem Vidi Ognjenović, predsednici žirija, kao i celom žiriju, mom kolegi i prijatelju Nebojši Dugaliću, predsedniku Udruženja dramskih umetnika, zaposlednima u Udruženju dramskih umetnika, Tamari Vučković Manojlović, direktorki JDP-a i celom JDP-u, Saši Milosavljeviću na predivnoj monografiji, kao i svima koji su učestvovali u nastajanju ove knjige. Mojoj Jaci, mojoj Uni, mom Stefanu, mom ocu, koji me je i zarazio pozorištem i mojoj ćuvenoj maćehi Seki, od koje sam svašta nešto naučio - rekao je glumac.

Ovaj dramski umetnik je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja, koje se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu.

U konkurenciji za nagradu bilo je devetoro njegovih istaknutih kolega. Osim Borisa, nominovani su i Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Gorica Popović, Anita Mančić, Branislav Milićević, Saša Torlaković, Tihomir Stanić i Rade Šerbedžija.

Žiri je bio u sastavu od sedam članova, koji su činili: Vida Ognjenović, predsednica žirija, Jelisaveta Seka Sablić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Ksenija Radulović, Egon Savin i Ivan Medenica, odluku je doneo prošlog decembra tajnim glasanjem, i to većinom glasova.

- Nikad nije bio član JDP-a, ali je tu od 1994. i predstave "Bure baruta". Želim mu još puno uloga i nagrada - rekla je Tamara Vučković, upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

O istoriji nagrade je na priredbi govorio glumac Nebojša Dugalić.

- Najveća nagrada je raditi s Borisom. On u meni kao partner izaziva najveću snagu. To je umeće najređih - rekao je Nebojša Dugalić.

 

Ostavite komentar