Kultura > Pozorište

KABARETSKA predstava "ČEZNEM DA VAM KAŽEM" izvedena je 60. put

Kabare će ponovo biti izveden u Beogradu 25. decembra, a Damjanovićevu ekipu očekuju gostovanja u Obrenovcu, Belom Manastiru, Novom Sadu...

Izvor: K1info/Tanjug

17/11/2023 > 09:12

podeli vest:

KABARETSKA predstava "ČEZNEM DA VAM KAŽEM" izvedena je 60. put
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Kabaretska predstava "Čeznem da vam kažem" autora Milorada Mikija Damjanovića izvedena je 60. put, izazvavši ovacije u ispunjenom Teatru "Vuk".

Jubilarnom sinoćnjem izvođenju predstave, koja je za godinu i po dana izvedena u 50 gradova u Srbiji i šire, prisustvovale su supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, ministarka kulture Maja Gojković, glumac Ivan Bosiljčić i druge poznate i javne ličnosti.

U predstavi "Čeznem da vam kažem" svoje intimne i emotivne priče kroz stihove i muziku, pored Damjanovića, pričaju glumci Mina Lazarević, Dragana Mićalović, Stevan Piale i Iva Štrljić, kao i sopran opere Narodnog pozorišta Nataša Radovanović i pijanista Pavle Joksimović.

Damjanović je posle nastupa rekao novinarima da su se zbog brojnih gostovanja van Beograda odlučili da ne slave 50. ili 100. izvođenje, kao i da je kabare ostvarenje njegovog životnog sna, ali da ni u ludilu nije očekivao toliki broj, koji ga "iznenađuje, ali čini ponosnim".

Damjanović je dodao da sada u karijeri radi stvari koje ga čine srećnim, zadovoljnim i ispunjenim i da mu je puno srce jer su na sinoćnjem izvođenju bili njegovi najbliži prijatelji, a s druge strane mu je drago što je njegova priča "pomogla nekim ljudima".

- Ljudi idu zato u pozorište da se smeju i plaču. To je najvažnije što pozorište može da da, a večeras sam se 60. put uverio da je tako - rekao je Damjanović.

Mićalović je rekla da su iza scene osetili energiju kao da ponovo igraju premijeru i da svako igranje ove predstave zahvaljujući publici donosi nešto novo.

Štrljić je izjavila da je izvođenje doživela emotivno, primetivši da se svaki put desi nešto posebno i dirljivo, dok je Piale ocenio da je kabare inicijalno Damjanovićeva životna priča i istina, koja je najvažnija stvar u pozorištu.

- Svaka istina je dobra. Onda mi koji izađemo pokušavamo da utkamo u ovo njegovo malo naše istine - rekao je Piale.

Kabare će ponovo biti izveden u Beogradu 25. decembra, a Damjanovićevu ekipu očekuju gostovanja u Obrenovcu, Belom Manastiru, Novom Sadu, Bijeljini, Smederevu i Šapcu.
 

Ostavite komentar