Kultura > Pozorište

Šarlota Rempling GOSTOVALA u Srpskom narodnom pozorištu sa PREDSTAVOM "Šekspir/Bah"

Prevod soneta na srpski jezik je veoma kreativno ispisan na velikom platnu fontom pisanih slova, poput pravih pisama iz prošlih vekova

Izvor: K1info/Tanjug

13/10/2023 > 10:23

podeli vest:

Šarlota Rempling GOSTOVALA u Srpskom narodnom pozorištu sa PREDSTAVOM "Šekspir/Bah"
Foto: Screenshot Tanjug video


Slavna britanska glumica Šarlota Rempling gostovala je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sa predstavom "Šekspir/Bah".

U pitanju je poetsko-muzički scenski projekat u produkciji pozorišta Centre International de Créations Théâtrales/Théâtre des Bouffes du Nord iz Pariza i predstavlja sonete Vilijama Šekspira i muzičke svite Johana Sebastijana Baha.

Režiju potpisuje umetnica na violončelu Sonja Vider-Aterton koja je sve vreme prisutna na pozornici i na tom instrumentu prati glumicu tokom pripovedanja soneta.

Prevod soneta na srpski jezik je veoma kreativno ispisan na velikom platnu fontom pisanih slova, poput pravih pisama iz prošlih vekova.

Šarlota Rempling je debitovala u filmu "Ljuljajući London" davne 1965. godine sa koleginicom Žaklin Bize, a onda se istakla sa ostvarenjima "Sumrak bogova" (Prokleti) (1969) Lukina Viskontija, "Zardoz" (1974) Džona Burmana, uz Šona Konerija, "Anđeosko srce" (1986) Alana Parkera, sa Mikijem Rurkom, "Noćni portir" (1974) Lilijane Kavani, sa Dirkom Bogardom, "Adieu Dick Richards" (1975) uz Roberta Mičama, "Stardust Memories" (1980) Vudija Alena, "Presuda" (The Verdict, 1982) Sidnija Lameta, sa Polom Njumenom.

Izvođenjem serije soneta "Šekspir / Bah" zatvoren je 10. Šekspir festival, kao poseban jesenji segment, dok je glavni međunarodni program održan tokom leta, krajem juna i početkom jula u Čortanovcima.

Ostavite komentar