Kultura > Pozorište

MAŠA MIHAILOVIĆ za Reflektor: Fantastične PREDSTAVE su ključ USPEHA pozorišta "Boška Buhe"

On je istakla da je ozbiljan pristup ansambla i način plasiranja predstave nešto što publika prepoznaje i ostaje lojalna

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2023 > 18:02

podeli vest:

MAŠA MIHAILOVIĆ za Reflektor: Fantastične PREDSTAVE su ključ USPEHA pozorišta "Boška Buhe"
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je direktorka "Boška Buhe" Maša Mihailović koja je govorila o svojim planovima za to beogradsko pozorište.

Mihailović je rekla da publiku u "Bošku Buhi" privlače dobre predstave, tekuće i one koje dolaze, među kojima su "Pigmalion", "Tajni dnevnik Adrijana Mola", kao i nekoliko premijera u pripremi.

- Ne planiram da ono što sam zatekla menjam, jer smatram da je "Boško Buha" apsolutno vodeće pozorište koje formira pozorišnu publiku - navela je Mihailović.

Prema njenim rečima, ključ uspeha njene kuće je u "fantastičnim predstavama, koje su na ozbiljnom nivou i ne koketiraju sa publikom", bilo da je reč o komedijama, melodramama i klasičnim bajkama za decu.

- U tom smislu sigurno ništa ne bih menjala na repertoaru. Sa timom koji sam zatekla, dramaturg Milena Depolo i umetnički direktor Milan Karadžić, planiram na toj trasi da nastavim put repertoara "Boška Buhe" - najavila je direktorka.

Istakavši "fenomenalan ansambl, dobre predstave i publiku koja je stasala", Mihailović je ocenila da je to "pravi recept da su sale krcate", a kao jedan od primera navela je stalno rasprodatu predstavu "Ubistvo u Orijent ekspresu".

On je istakla da je ozbiljan pristup ansambla i način plasiranja predstave "nešto što publika prepoznaje i ostaje lojalna".

Mihailović je rekla da su gostovanja "Boška Buhe" jedan od njenih novih ciljeva, da pozorište što više dođe do dece po celoj Srbiji.

Mali problem je nepripremljenost nekih dvorana u unutrašnjosti za tehničke zahteve predstava "Boška Buhe", ali Mihailović najavljuje da će napraviti obimom, ali ne i kvalitetom manji format.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Maša Mihailović, direktorka pozorišta "Boško Buha"

Kao jedan od projekata Mihailović je pomenula "Negujmo srpski jezik", koji posvećuje pažnju edukaciji mladih, a pre svega dece mlađeg i školskog uzrasta o tome kako se izražavaju.

Upitana kakao vidi budućnost pozorišta u doba tehnoloških rezolucija, Mihailović je rekla da hlogram i tehnologija mogu pomoći.

- Ali dok postoji jedan izvođač na sceni i jedan gledalac u publici - mi smo sigurni. Istorija je pokazala da pozorište opstaje i da tehnologija ne može da pobedi čoveka - zaključila je Mihailović.

Ostavite komentar