Kultura > Pozorište

Glumac VUKAŠIN JOVANOVIĆ: Projekat "Novi glasovi" OMOGUĆAVA mladim glumcima, rediteljima i autorima da PRAVE PREDSTAVE

On je rekao da u predstavi "U se, na se i poda se" ima glavnu ulogu čoveka koji vodi bitku sa okolnim svetom

Izvor: K1info/Tanjug

25/09/2023 > 12:50

podeli vest:

Glumac VUKAŠIN JOVANOVIĆ: Projekat "Novi glasovi" OMOGUĆAVA mladim glumcima, rediteljima i autorima da PRAVE PREDSTAVE
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Vukašin Jovanović koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "U se, na se i poda se" i značaju projekta "Novi glasovi".

Jovanović je rekao da je nedavno premijerno izvedena predstava reditelja Stefana Gajića, po tekstu Gorana Starčevića, deo projekta "Novi glasovi", koji je napravio upravnik Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Jug Radivojević sa ciljem da mladi glumci, reditelji i autori dođu i prave predstave.

- Naša predstava je čista komedija. Dobijao sam često pitanja da li predstava nešto treba da nam kaže, šta treba da naučimo? Ova predstava je zabava, uživanje. Dođeš, odgledaš, odmoriš se, slatko se nasmeješ - istakao je glumac.

Jovanović je rekao da u predstavi "jednostavnog vodviljskog tipa" igra glavnu ulogu Momira Karapandžića, koji vodi bitku sa svojim okolnim svetom, a sledeće izvođenje "U se, na se i poda se" trebalo bi biti u decembru u BDP-u.

Prema njegovim rečima, "Novi glasovi" su "fantastična platforma" pomoću koje je on dobio priliku i pozvan je na stipendiju u BDP.

- Imam već predstava iza sebe, ali koliko je to nevažno. Bio je pravi trenutak i vreme: "Aha, on je dobar! " Nas trojica smo primljeni na stipendiju. Dobra je prilika - naveo je glumac.

On je naveo da "novih glasova ima pregršt, samo im treba dati glas", a onima kojima bude dat smatra da će to opravdati.

Reditelj Gajić priprema u Jugoslovenskom dramskom pozorištu "Incident na granici", čija premijera se očekuje u novembru, a Jovanović kaže da je to "komad koji ima zanimljiv a jednostavan 'plot tvist'".

- Dvoje mladih se nađu na jednom mestu, dođe graničar i podeli to mesto crtom. Onda kreće zaplet. Predstava nudi mnogo toga. Apsurdna, vrlo duhovita, ali će biti kao horor bajka na kraju. To je slika vremena i tu će da se pošalje neka poruka - naveo je glumac.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vukašin Jovanović, glumac

Jovanović očekuje prikazivanja serija "Drim tim 2", u kojoj je imao veliku ulogu, i "Vremena smrti", gde se pojalvjuje sa "jako lepom zahtevnom ulogom".

- Mislim da sam pobedio neke stvari kod sebe kao glumca. Naučio sa neke stvari i sazreo sam. Uloga Miloja Dačića mi je poverena i radujem se da vidim kao se to uklapa u mašineriju zvanu "Vreme smrti" - rekao je Jovanović.

Ostavite komentar