Kultura > Pozorište

GLUMICA Anja Ćurčić za Reflektor: PREDSTAVA "Tiho, tiše" se poigrava sa RAZLIČITIM PREDRASUDAMA

Ona kaže da su na prvim probama razgovarali o različitim temama i nakon toga se izdvojio fenomen kulture silovanja i patrijahata

Izvor: K1info/Tanjug

17/08/2023 > 13:59

podeli vest:

GLUMICA Anja Ćurčić za Reflektor: PREDSTAVA "Tiho, tiše" se poigrava sa RAZLIČITIM PREDRASUDAMA
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Glumica Anja Ćurčić bila je gost nove epizode video serijala "Tanjug Rreflektor", gde je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Tiho, tiše" po tekstu Milice Radojčić i u režiji Ane Janković, koja je premijerno izvedena 12. avgusta na Letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Osim Anje Ćurčić u predstavi "Tiho, Tiše" igraju Aleksandra Arizanović, Jana Milosavljević, Veljko Stevanović, Čubrilo Čupić i Nikola Đorđević.

Ćurčić kaže da se predstava veoma poigrava sa političkom korektnošću i sa različitim predrasudama .

- Bilo nam je važno da ostvarimo živi dijalog sa publikom. Imali smo ideju da gledaocima postavimo različita pitanja i našom predstavom ponudimo odgovore na ta pitanja. U procesu nastajanja predstave bilo nam je važno da ne osuđujemo pojedinca, već da našom igrom signaliziramo na društveni problem. Publika, koja gleda predstavu odrediće šta je ispravno, a šta ne - kazala je Ćurčić.

Mlada glumica ističe jako komplikovan proces nastajanja predstave kao izuzetno profesionalno iskustvo.

- Na prvim probama smo razgovarali o različitim temama i nakon toga se izdvojio fenomen kulture silovanja i patrijahata. Podelili smo međusobno neke priče koje smo čuli na te teme, pa se prvi deo predstave i bavi tim našim pričama. Drugi deo predstave se bavi tekstom Milice Radojčić - kaže Ćurčić.

Ona veruje da će se predstava od jeseni naći na redovnom repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta.

- Naša predstava je deo programa "Novi glasovi BDP-a". Sigurna sam da će predstava "Tiho, tiše" razdrmati publiku. Ljudi nakon predstave izlaze iz sale preispitujući šta se dešava u njihovom neposrednom okruženju, ali i u svetu uopšte - kazala je Ćurčić.

Ostavite komentar