Kultura > Pozorište

Joakim Tasić o svojoj ULOZI U PREDSTAVI "Gubitnik": Lik Verthajmera uopšte NIJE JEDNOSTAVAN

On primećuje da mu je u ovom delu karijere bitno da se igra i da ta igra bude što dublja i raznolikija

Izvor: K1info/Tanjug

23/06/2023 > 12:44

podeli vest:

Joakim Tasić o svojoj ULOZI U PREDSTAVI "Gubitnik": Lik Verthajmera uopšte NIJE JEDNOSTAVAN
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Joakim Tasić koji je govorio o svom radu na predstavi "Gubitnik" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Tasić je rekao da mu je bilo najinspirativnije da proba na sceni da proživi sve sitacije u kojima se njegov lik nađe, od najtalentovanijeg pijaniste u klasi, do osobe koju potpuno uništi lično ubeđenje da je neko bolji od njega.

- Ulogu sam doživeo vrlo magično i inspirativno. Uspeo sam da pljunem sve u sebi što sam nekada osećao, bio ljubomoran. Zavist, koja je jako prirodna u našem poslu. Mislim da će slagati svako ko kaže da nije osetio takvu emociju - rekao je glumac.

Tasić kaže da predstava donosi novi pristup, sa grupom mladih glumaca, gde je zajedništvo i verovanje u organizam glavna stvar.

- Pozorište u osnovi funkcioniše po principu mehanizma. Svako je deo koji sačinjava celokupnu priču a ovde se jasno vidi. Novo je pametna stilizacija koju volim kad je pozorište samo stilizacija, otklon od realnog života - naveo je.

Prema njegovim rečima, postoji objektivno darovit čovek, reditelj ili sportista, i u redu je da im se to kaže, ali postoji u nama i nešto što izazova osećaj ljubomore i zavisti.

- Opisao sam ga kao nož koji nas ubode u stomak. Vrlo je krakto i oštro i bolno, i onda nastavi da živi u nama. Mislim da je ključ da ne nastavi da živi u nama, koliko brzo se iskobeljamo iz tih emocija - naveo je glumac.

Tasić je rekao da mu je u ovom delu karijere bitno da se igra i da ta igra bude što dublja i raznolikija.

- Divno je što sam u timu JDP. Sebe smatram tu među jednakima, da smo u divna ekipa. Institucija JDP mnogo brine o mladima. Svako ko dođe dobro je probran da tu nešto proba i pokaže svoj dar - naveo je Tasić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Joakim Tasić, glumac

Govoreći o dosadašnjim glumačkim izazovima, Tasić je izdvojio upravo lik Verthajmera u "Gubitniku", jer "uopšte nije jednostavan".

- Moj način rada - što je veći zalogaj meni je zanimljivije da radim. Trudim se da iskorisitm prostor do kraja - rekao je Tasić.

On primećuje da su teške predstave kada glumac ne možde da dopre do mozga reditelja ili nema vremena da se nešto napravi.

- Ovo mi je bio daleko najveći izazov u karijeri i mislim da sam ga opravdao - naveo je Tasić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Joakim Tasić, glumac

Na početku karijere Tasić se odlučio da bira uloge na televiziji, nastojeći da ono što snima "bude zanimljivo i inspirativno".

- Svedok sam da je dosta kolega nesrećno od tempa rada. Shvatio sam da je glavna stvar - proces. Neki holivudski glumci kada biraju uloge daju sebi vreme da to spreme. Nemoguće je ako se snime dve serije, gde igrate glavnu ulogu, u pet, šest meseci, da išta novo napravite - ocenio je Tasić.

Prema njegovim rečima, glumca "ubija kad nema kreativnog procesa".

Ostavite komentar