Kultura > Pozorište

Održana PREMIJERA PREDSTAVE "Nije čovek ko ne umre" u Zvezdara teatru

Drama u režiji Gorčina Stojanovića je ilustracija pacijenata šećeraša koji se bore sa time i navikavaju se na bolnicu kao na novi dom

Izvor: K1info/Tanjug

09/03/2023 > 12:00

podeli vest:

Održana PREMIJERA PREDSTAVE "Nije čovek ko ne umre" u Zvezdara teatru
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Premijera predstave "Nije čovek ko ne umre" prema drami Velimira Stojanovića, i u režiji Gorčina Stojanovića, održana je sinoć na velikoj sceni "Danilo Bata Stojković" Zvezdara teatra.

Glumačku ekipu čine Vojin Ćetković, Bojan Žirović, Pavle Pekić, Aleksandar Đurica i Anđelika Simić.

Ova drama nema klasičnu radnju, zaplet, razvoj, rasplet, ne postoji preokret ili iznenađenje, vrlo je svedeno, ilustracija pacijenata šećeraša koji se bore sa time i navikavaju se na bolnicu kao na novi dom.

Predstava "Nije čovek ko ne umre", samim tim i taj pozorišni komad, kao tragikomedija, zapravo je više drama atmosfere, stanja, psihologije, a ne toliko priče ili aktivnosti.

Na premijeri se okupilo  mnoštvo ličnosti iz javnog života, pre svega dramskih umetnika, glumci Milutin Mima Karadžić, Lena Bogdanović, Gordan Kičić, Ivana Šćepanović, pozorišni reditelji Vida Ognjenović, Nebojša Bradić, Božidar Đurović, Snežana Udicki, Marko Manojlović, Darijan Mihajlović, dramaturzi Željko Hubač i Igor Bojović, filmska rediteljka Ana Maria Roši, TV lica Mira Adanja Polak, Marija Kilibarda, kao i predsednik SANU - lekar i akademik Vladimir S. Kostić.

Predstavu nose Vojin Ćetković i Bojan Žirović, kao dva pacijenta u bolnici, koji i imaju više prostora od ostalih likova.

Autor scenografije nove predstave je reditelj Gorčin Stojanović, kostimograf je Lana Cvijanović, a stručni saradnik doktor Saša Kiković.

Reprize predstave "Nije čovek ko ne umre" zakazane su za 14, 15, 18. i 27. mart.

 

Ostavite komentar