Kultura > Pozorište

Karijera se pravi na ODIGRANIM, ali i ODBIJENIM ULOGAMA: Ljiljana Blagojević se penzionisala

Studirala je sa Mimom Karadžićem, Mirjanom Karanović, Merimom Isaković. U pozorištu odigrala više od 60 uloga, glumila u više od 50 filmova

Izvor: K1info/rts.rs

12/01/2023 > 21:09

podeli vest:

Karijera se pravi na ODIGRANIM, ali i ODBIJENIM ULOGAMA: Ljiljana Blagojević se penzionisala
Foto: Printscreen RTS


Naša popularna glumica Ljiljana Blagojević kaže da, uprkos penziji, nije osoba koja odustaje.

 

Komentarišući odlazak u penziju, glumica u šali kaže:„Sad svi znaju koliko imam godina" i dodaje da je „sve limite za penziju probila" i da ima mnogo godina staža.

 

- Pojavila se jedna grupa mladih i darovitih glumaca. Ja sam jednog momenta samo rekla upravniku i direktorki Drame da ću da odem u penziju, ako prime darovitu decu na naše mesto - rekla je Blagojević i dodala da je srećna što su se otvorila vrata za nove snage.

- Čovek mora da zna kada je trenutak da ode. Mora da zna kada je trenutak, ne samo u poslu, nego uopšte u životu - rekla je Blagojevićeva gostujući u Beogradskoj hronici.

Ljiljana je najpre studirala hemiju, ali se, kako kaže ne kaje, jer smatra da je „hemija u svemu", pa i u glumi. Kasnije je shvatila da joj hobi, a to je bila gluma, daleko zanimljivija, napravila je rez i otišla tim putem.

Dodaje da nije osoba koja se sklanja, uprkos penzionerskim danima, ali bez pojavljivanja „reda radi".

Vlasnica je brojnih nagrada, a njena definicija je, kako navodi, da se karijera pravi na odigranim, ali i na odbijenim ulogama.

 

 

 

Ostavite komentar