Kultura > Muzika

Grupa Guns N'Roses TUŽILA PRODAVCA ORUŽJEM Guns and Roses

Advokati benda tvrde da firma koja vodi online prodavnicu vara potrošače, navodeći ih na pomisao da ima neke veze sa grupom

Autor: K1info/index.hr

05/12/2022 > 13:30

podeli vest:

Grupa Guns N'Roses TUŽILA PRODAVCA ORUŽJEM Guns and Roses
Foto: Youtube PrintScreen


Američki rock sastav Guns N' Roses tužio je kompaniju koja vodi internet prodavnicu oružja Texas Guns and Roses, navevši u podnesku američkom saveznom sudu da je firma nezakonito svom nazivu dodala naziv grupe.

"Guns N' Roses, razumljivo, ne žele ni na koji način da budu povezani sa tuženim, trgovinom vatrenim oružjem", kaže se u tužbi.

Takođe, tvrdi bend, "taj diler oružjem iznosi političke stavove povezane sa propisima i kontrolom vatrenog oružja koji mogu izazvati podele".

Guns N' Roses, osnovan 1984., jedan je od najuspešnijih bendova svih vremena, član Rokenrol kuće slavnih od 2012. godine. Članovi grupe su Eksl Rouz, Sol "Sleš" Hadson i Majkl "Daf" Mekejgan.

U tužbi stoji da internet trgovinom oružja Texas Guns and Roses upravlja firma Village Florist LLC i prodaje vatreno oružje, municiju, optičke nišane, pancire i slično.

Firma je pod spornim nazivom registrovana u Hjustonu 2016. bez ikakvog odobrenja, licence ili saglasnosti benda, kaže se u tužbi.

Advokati benda traže suđenje sa porotom, sudsku zabranu korišćenja naziva internet prodavnice i trenutno nedefinisanu odštetu.

 

Ostavite komentar