Kultura > Muzika

Aron Karter dugo je bio ŽRTVA SAJBER BULINGA, tvrdi njegov menadžer - da li je zato MRTAV?

On je dodao i da je ta mržnja javnosti prema njemu s vremena na vreme čak i nadmašila digitalni prostor

Autor: K1info/jutarnji.hr

20/11/2022 > 19:28

podeli vest:

Aron Karter dugo je bio ŽRTVA SAJBER BULINGA, tvrdi njegov menadžer - da li je zato MRTAV?
Foto: Youtube PrintScreen


Aron Karter dugo je bio žrtva sajber bulinga, otkrio je ekskluzivno za Page Six njegov menadžer Tejlor Helgeson. Nedavno preminuli pevač suočavao se sa neprekidnom online mržnjom i sa njom se, nažalost, više nije mogao nositi.

- Bilo je to poput noćne more, bez prestanka su ga maltretirali. Bilo je tako nemilosrdno - rekao je menadžer.

Karter je tragično preminuo u 34. godini, a pronađen je okružen limenkama sa kompresovanim vazduhom i bočicama tableta. Iako je Helgeson ranije izjavio da ne veruje da bi Karter ikada počinio samoubistvo, smatra da je njegovo mentalno zdravlje sigurno bilo narušeno zbog brojnih internet 'trolova' koji su ga neprestano vređali i maltretirali.

- Ne bih išao tako daleko da bih to okrivio za Karterovu smrt, ali gledao sam kako ga to slama tokom dužeg vremenskog perioda. Nikada nije odabrao ovaj način života... Mislim da nije imao iste alate kao mnogi od nas za upravljanje svojim životom na način koji mu ostavlja prostora da živi dobar život - komentisao je potreseni menadžer.

Dodao je i da je ta mržnja javnosti prema njemu s vremena na vreme čak i nadmašila digitalni prostor, pa se prisetio kako su ga psovali tokom jednog živog nastupa.

- To je zaista uticalo na njega, a on to nije želeo da pokaže tokom nastupa. Ali kada je sišao sa pozornice bio je stvarno tužan. Nije bio ljut, bio je istinski tužan - prisetio se Helgeson i dodao da je posle nastupa Karter otišao kući da čita komentare na Twitteru.

- Gledao je sve te stvari i jako ga je bolelo da čita to - rekao je menadžer i otkrio da Karter "jednostavno nije mogao da prestane sa korišćenjem društvenih mreža".

Foto: Youtube PrintScreen

Aron Karter

Jednom mu je čak ponudio da vodi njegove profile na društvenim mrežama, kako bi ga odmaknuo od sve te online mržnje, ali to se nikada nije dogodilo jer je Karter smatrao da je njegova dužnost da odgovara 'hejterima'.

- Često je imao osećaj kao da mora da im nešto dokazuje - dodao je i objasnio da je tu bilo i poruka punih ljubavi i podrške i da nisu svi bili zli prema njemu. Ali Aron Karter uvek je više pažnje pridavao porukama mržnje.

 

 

 

Ostavite komentar