Kultura > Muzika

Lepa manekenka iz SPOTA GRUPE ZZ Top "Legs" PREMINULA u 65. godini

Kimberli Herin karijeru je započela u manekenstvu, a pored toga uspešno se bavila glumom, kao i izradom ženske odeće i nakita i pisanjem

Izvor: K1info

18/11/2022 > 13:42

podeli vest:

Lepa manekenka iz SPOTA GRUPE ZZ Top "Legs" PREMINULA u 65. godini
Foto: Youtube PrintScreen


Kimberli Herin, manekenka i glumica koja je privukla pažnju rock fanova u muzičkom spotu grupe ZZ Top iz 1984. za pesmu "Legs", preminula je u 65. godini.

Uzrok smrti nije naveden. U čitulji se navodi da je "preminula mirno" 28. oktobra.

Posle završene srednje škole 1975. godine, Herin je počela karijeru modela. Ona je krasila naslovnice mnogih časopisa, uključujući Playboy izdanje iz marta 1981. u kojem je proglašena za "Devojku meseca".

Dve godine kasnije ZZ Top će objaviti svoj izuzetno uspešan album "Eliminator". Muzički spotovi za "Gimme All Your Lovin" i "Sharp Dressed Man" predstavili su trojku lepih žena, koje su nazvane ZZ Top devojkama. Herin prvobitno nije bila deo te grupe, ali pre snimanja spota za "Legs", trećeg spota u ZZ Top trilogiji, otvorilo se mesto.

- Bila sam u Los Anđelesu na žurci sa prijateljima. Ostala sam do kasno. Bila sam prehlađena - prisetila se Herin u intervjuu 2013. - Proverila sam svoju telefonsku sekretarciu u Santa Barbari i tamo je bio poziv za ZZ Top kasting. Imala sam samo sat vremena i izjurila sam.

Manekenka je požurila na audiciju - bez svoje uobičajene odeće i šminke - ostavivši utisak na bend na drugačiji način.

- Prozvali su me i tada sam upoznala momke iz benda. Izvinila sam se zbog svog izgleda. Onda sam pitala da li neko ima mineralnu vodu – ili još bolje, pivo. Mora da su oni takođe bili žedni. Stiglo je pivo i počeli smo da pričamo o svemu - motociklima, kuvanom čiliju, Santa Barbari... Bili su super fini. Kliknuli smo.

Herin je bila angažovana za spot "Legs", privukavši pažnju gledaocima kao zgodna plavuša u crvnom topu. Video je postao jedan od najgledanijih spotova na televiziji MTV, osvojivši prvu VMA nagradu za najbolji video benda 1984.

Herin je ostala u kontaktu sa frontmenom benda, Bilijem Gibonsom posle snimanja, a povremeno bi se pridružila bendu u bekstejdžu na koncertima kada bi im se putevi ukrstili. ZZ Top ju je kasnije uzeo za spot za njihov singl "Sleeping Bag" iz 1985.

Popularnost muzičkog spota "Legs" pomogla je Herin da obezbedi naredne uloge, uključujući role u filmovima "Romancing the Stone", "Road House" i "Beverly Hills Cop II". Manekenka je takođe imala nezaboravni kameo nastup u filmu "Ghostbusters", glumeći duha iz snova koji se pojavljuje iznad Reja, lika kojeg je tumačio Den Ejkrojd.

Herin je takođe nastavila da se pojavljuje u muzičkim spotovima tokom 80-ih, uključujući "California Girls" Dejvid Li Rota i dugometražni video "Exposed" iz 1987. sastava KISS.

Osim manekenstva, Herin se okušala u nekoliko drugih poslova. Nakratko je posedovala kompaniju za žensku odeću, a napisala je i knjigu "The Sexercise Book". Kasnije je sama izrađivala nakit i nastavila da živi u Santa Barbari do svoje smrti.

 

 

 

 

Ostavite komentar